Šport > Nogomet
13 ogledov

Tretjeligaš: "Mou nogometu ni dal ničesar"

Real Madrid trening Valdebebas pred ligaško tekmo EPA
Na barcelonskem obračunu se bosta v sredo pomerila gigant Barcelona in mali klub iz predmestja katalonske prestolnice Hospitalet. Pred tekmo španskega kraljevega pokala je trener tretjeligaša Jordi Vinyals namenil nekaj ostrih besed trenerju Reala Madrida Joséju Mourinhu. Meni, da je dal doprinos zgolj svetu šovbiznisa, medtem ko nogometu ni dal ničesar.

"Ne vem, kakšen je stil Mouja. Menim, da izvira iz dolgo nazaj, da je kot igralec trpel in da ga je malce okrasil z nekaj dodatki, toda za moje pojme svetu nogometa ni dal ničesar," je svoj osupljivi napad začel Jordi Vinyals. Trener tretjeligaša Hospitaleta, ki se bo na prestavljeni tekmi španskega pokala v sredo pomeril z mestnimi sosedi Barcelono, se pred obračunom stoletja za klub z obrobja mesta bolj kot s svojim moštvom ubada s Joséjem Mourinhom.

"V svetu šovbiznisa in medijev komuniciranja menim, da je fenomen. Gledal sem tekme Madrida, a nisem videl ničesar. Videl sem igralce, ki igrajo z žogo, toda v nogometu je treba igrati tudi brez nje. Prednost na zelenici je nekaj, česar ne smemo dopustiti nekaterim svojim rivalom," je še pikro pripomnil v povezavi z lanskima "El Clásicoma" v Ligi prvakov, kjer je Mourinho na domačem stadionu Santiagu Bernabéu oskrbnikom namenoma naročil, naj bo trava suha in višja od običajne.

Guardiola: "Za naslov do konca"

Bolj spravljive tone pred sredino tekmo je ubral Barcelonin trener Josep Guardiola. Real je po nedeljskem remiju Barcelone v Bilbau pobegnil na tri točke prednosti na vrhu lestvice španske lige, a Guardiola pravi, da bodo njegovi fantje grizli do konca.

"Lahko rečem le, da želimo vztrajati do konca," je na novinarski konferenci zatrdil Guardiola. "Na vseh tekmah in v vseh tekmovanjih. Če je Madrid tri točke pred nami, je to zato, ker je zelo dober, je tri točke boljši od nas." O Vinyalsovem izbruhu ni želel polemizirati: "Nimam mnenja o trditvah svojih kolegov. Zelo spoštujem svoje kolege, tiste v Primeri in tiste v Terceri (četrti ligi, op. a.), od koder sem prišel. Ne manjka mi spoštovanja do nikogar od njih. Dela se veliko, trpi se veliko, misli se veliko, sodi pa se nas po tem, ali gre žoga notri ali ne."

Sredina tekma bo zanimiva tudi zato, ker igrišče Hospitaleta pokriva umetna trava. Nogometna reprezentanca Slovenije je na gostovanju v Moskvi na lastni koži izkusila (ne)ugodnost take površine, tudi Barcelonini igri podaj pa bo umetna podlaga vse prej kot godila. Je na pomolu presenečenje?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.