Šport > Nogomet
233 ogledov

Tretjeligaš v finalu pokala proti bogatemu PSG

Les Herbiers
1/12
V Franciji bodo spremljali nenavaden finale.

Vsak posameznik v PSG je na nogometni tržnici vreden vsaj toliko kot celotna ekipa Les Herbiersa. Omenjeni klub, ki igra v francoskem tretjeligaškem tekmovanju, se bo zdaj v finalu pomeril s Parižani. Amterji proti izjemno plačanim profesionalcem, David proti Goljatu.

Les Herbiers, ta prihaja iz istoimenskega mesteca z okoli 15.000 prebivalci, se je v finale sicer prebil z zmago proti še enemu tretjeligašu - Chamblyju. Tekma je bila sicer odigrana v Nantesu, saj stadion Les Herbiersa lahko sprejme 5.000 gledalcev, stadion Chamblyja pa le 1.000. Na slovitem La Beaujoireju se je na koncu zbralo 34.653 navijačev, s tem pa je bil postavljen francoski rekord po obisku na dvoboju dveh tretjeligašev.

"To je noro! Ampak zdaj ne vem, kako bom ekipo vodil v Evropi, saj nimam potrebne licence," je po tekmi dejal Stéphane Masala, 41-letni trener Les Herebiersa.

Masala je sicer rojen prav v Nantesu, nedaleč od stadiona, kjer je doživel največji uspeh v svoji karieri. Ta je imel sicer nenavadno pot do tokratnega dosežka. Potem ko je klub odpustil zadnjega trenerja, nihče razen njega ni želel sprejeti posla. Majhna plača, slabe razmere, slabo vzdušje v ekipi ... Od leta 1947 je klub zamenjal 25 trenerjev, Masala je 26., vsi razen Madžara Miklosa Beresa, ki je klub vodil v letih 1994 - 1998, pa so bili Francozi.

Les Herbiers se kot mesto lahko sicer pohvali s 44 športnimi klubi ter kar 5.300 športniki. Poleg nogometašev ima mesto še košarkarje, rokometaše, odbojkarje, igralce ragbija, plavalce, atlete, namiznoteniške igralce, športnike v borilnih veščinah ...

V finalu se bo nogometni klub Les Herbiers pomeril s prvoligašem, danes se bosta pomerila Caen slovenskega nogometaša Jana Repasa in veliki PSG, vse drugo kot zmaga Parižanov pa bi bilo veliko presenečenje. Zadnji tretjeligaš, ki je zaigral v finalu pokala je bil leta 2012 US Quevilly, ki je v finalu na stadionu Stade de France izgubil 0:1 proti Lyonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.