Šport > Nogomet
25 ogledov

Tretji zaporedni poraz Kölna

1/7
Žurnal24 main
Köln Milivoja Novakovića in Miša Brečka je v 31. kolu Bundeslige proti Wolfsburgu vpisal tretji zaporedni poraz. Bayer Leverkusen se je z zmago proti Hoffenheimu vodilnemu Dortmundu približal na pet točk.

Köln je po seriji dobrih rezultatov v spomladanskem delu splaval iz nevarne cone izpada, a se ji po tretjem zaporednem porazu proti Wolfsburgu (pred tem so bili usodni nogometaši Borussie Mönchengladbacha in Stuttgarta), ki je na domačem igrišču slavil s 4:1, znova približuje. Kozlički imajo pred 16. mestom, ki po koncu sezone ne prinaša obstanke med elito in ga držijo ravno nogometaši Wolfsburga, le tri točke prednosti.

Srečanje v Wolfsburgu so sicer veliko bolje začeli domači volkovi, ki so bili še kako lačni zmage, saj nujno potrebujejo točke, če želijo obstati v Bundesligi. Že v 14. minuti je bil Mario Mandžukić nekoliko hitrejši od Miša Brečka in z nekaj metrov zabil za vodstvo domačih. Hrvat je izjemno strelsko formo v zadnjem času potrdil šest minut pred koncem prvega polčasa in povišal na 2:0. Že minuto kasneje se je Köln vrnil v igro. Po podaji Milivoja Novakovića je iz roba kazenskega prostora izid znižal Sebastian Freis. V drugem polčasu je Köln vse moči usmeril v napad, kjer pa ni bil najbolj razpoložen, Nova je med drugim dvakrat slabo streljal tudi iz prostega strela. Strateg kozličkov Frank Schaefer je poskušal tudi z menjavami, a z njimi ni dosegel želenega učinka. Je pa zato z menjavo v polno zadel njegov stanovski kolega na klopi Wolfsburga Felix Magath. Nekdanji trener Bayerna je že v 35. minuti v igro poslal Ashkan Dejagah, ki se mu je v drugem polčasu oddolžil z dvema lepima zadetkoma iz protinapadov in vse je bilo odločeno.

Prvenstvo še ni odločeno
Prvak letošnje prve nemške Bundeslige še naprej ni odločen. Bayer iz Leverkusna je z 2:1 premagal Hoffeheim in se vodilnemu Dortmundu približal na pet točk zaostanka. Četudi bi Dortmund premagal Mönchengladach, še ne bi postal prvak, saj bi potreboval devet točk prednosti. Dortmund, ki je bil prvak nazadnje leta 2002, je bil pred srečanjem proti zadnjeuvrščenim previden, njihovi navijači pa so bili na slavje že pripravljeni: kar 19 tisoč jih je odšlo na gostovanje v Mönchengladach, kar je največ v klubski zgodovini oziroma primerljivo s številko iz finalov nemškega pokala iz sezon 1989 in 2008. In kaj se je zgodilo? Zmagala je domača Borussia in razlika na vrhu je ostala le pet točk in pred zadnjimi tremi tekmami sezone je bitka za prvaka spet odprta.

Trener Gladbacha, Lucien Favre, se je odlično pripravil na vodilne. V prvem polčasu je imel edino nevarnejšo priložnost Robert Lewandowski. Najbližje zadetku pa je bil Mario Götze, ki je sredi drugega polčasa zadel prečko. A takrat so domači že vodili, ko je Nevena Subotića preigral in nato zadel Mohamadou Idrissou. Gladbach prvič po novembru ni na zadnjem mestu.

Bayer je proti Hoffenheimu sicer zaostajal z 0:1, nakar je pred koncem prvega polčasa z glavo izenačil Michal Kadlec. Napaka Ryana Babla v obrambi pa je v 51. minuti omogočila zadetek Artura Vidala za zmago z 2:1 in tri točke.

Hannover in Bayern se bosta v zaključku nemškega prvenstva še krčevito borila za tretje mesto, ki še vodi v Ligo prvakov. Po zmagi Hannovra nad Freiburgom s 3:1 in le remiju Bayerna s 15-uvrščenim Eintrachtom (1:1) ima Hannover zdaj točko prednosti. Za Bayern bi bilo četrto mesto katastrofa, za Hannover izjemen uspeh – z njim si bodo (oziroma so si že) priborili vsaj Evropsko ligo, kar bo njihova prva evropska priložnost po 19 letih. "Odigrali smo skorajda popoln prvi polčas. V drugem smo se borili, prejeti gol pa nas je naredil nekoliko živčne," je po četrtkovi zmagi dejal trener Hannovra Mirko Slomka. Lahko bi bili še bolj nevarni, če ne bi bila odsotna kaznovani vezist Sergio Pinto in njihov prvi strelec Didier Ya Konan.

Lestvica:
1. Dortmund 69
2. Bayer 64
3. Hannover 57
4. Bayern 56
5. Mainz 49
6. Nürnberg 47
7. Hamburger 43
...
14. Köln 35
...
16. Wolfsburg 32
17. Borussia M. 29
18. St. Pauli 29

Nemška Bundesliga, 31. kolo:

Freiburg : Hannover 1:3 (0:2)
Rosenthal (79); Abdellaoue (24), Schlaudraff (31), Rausch (58)

Schalke 04 : Kaiserslautern 0:1 (0:1)
Lakić (41)

Bayer Leverkusen : Hoffenheim 2:1 (1:1)
Kadlec (40), Vidal (51); Sigurdsson (28)

Stuttgart : Hamburger SV 3:0 (1:0)
Cacau (6, 88), Gentner (79)

Eintracht : Bayern München 1:1 (0:0)
Rode (54); Gomez (89/11-m)

St. Pauli : Werder Bremen 1:3 (1:0)
Bartels (29); Thorandt (50/ag), Pizarro (73, 75)

Borussia Mönchengladbach : Borussia Dortmund 1:0 (1:0)
Idrissou (35)

Wolfsburg
: Köln 4:1 (2:1)
Mandžukić (14, 39), Dejagah (58, 88); Freis (40)
Milivoje Novaković in Mišo Brečko (oba Köln)sta igrala vso tekmo.


Nürnberg : Mainz 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.