Šport > Nogomet
16 ogledov

Trezegol in Hercules znova na delu

1/22
Žurnal24 main
"Mali" Hercules je z dvema zadetkoma Davida Trezegueta ukanil precej slovitejšo Sevillo. Barcelona je na drugi zaporedni tekmi brez poškodovanega Lionela Messija slavila v Bilbau (3:1).
Igrati smo si želeli le mi. Izgledalo je, da bi lahko kateri izmed igralcev pristal v bolnišnici. Na srečo ni.
José Mourinho

David Trezeguet je potrdil sloves Herculesa kot smrtonosnega moštva za velikane. Pred dvema tednoma je namreč pred omenjeno ekipo padla tudi Barcelona, tedaj je bil junak Nelson Valdez, zdaj pa še Sevilla. Njeni navijači zahtevajo glavo trenerja Antonia Alvareza, čeprav je bil to šele prvi poraz v sezoni.

Gostovanja v vedno vročem Bilbau so se za Barcelono v preteklosti znala končati s porazi ali vsaj hudimi poškodbami. Tokrat tudi brez Lionela Messija temu ni bilo tako, a drame vseeno ni manjkalo. Katalonci so tekmo sicer nadzirali od začetka do konca, za jezo polnega San Mamesa pa je poskrbel sodnik Mateu Lahoz, ki je po sicer grobem startu nad Andrésom Iniesto domačemu igralcu Fernandu Amorebieti pokazal rdeči karton. Blaugrana je številčno premoč po seriji zapravljenih priložnosti vnovčila v drugem polčasu, ko je izvrstno moštveno akcijo zaključil Seydou Keita, na 2:0 pa je po srečnem odbitku in strelu od daleč povišal Xavi Hernández. David Villa je zaradi udarca v obraz domačega nogometaša zasluženo prejel rdeči karton, v nekaj norih minutah pa je Athletic zmanjšal po golu Ivana Gabilonda, a je vsakršno upanje na šokantni preobrat z lepim strelom zatrl Sergio Busquets v sodnikovem podaljšku. Barça je tako spet prehitela večne tekmece Real Madrid, nove slabe novice za kraljevi klub pa predstavlja dejstvo, da se Messi v postavo vrača že med tednom, saj je na seznamu za tekmo z Rubinom Kazanom.
GALERIJA IZ ŠPANIJE

Mourinho provociral, a zmage ni izprovociral
Gonzalo Higuaín
je imel v zadnjih sekundah tekme na nogi strel za zmago, a je kot skozi celotno tekmo preveč okleval in iz oči v oči z vratarjem Levanteja ni niti streljal. Real Madrid je tako pred večerno tekmo Barcelone izgubil dve točke na (na papirju) "lahkem" gostovanju. Levante se je postavil čvrsto in frustriral varovance Joséja Mourinha, čigar igrice ob robu igrišča niso uspele. Po prekršku Asierja Del Horna nad Cristianom Ronaldom sta se od blizu pomenila Mourinho in Levantejev trener Luis García, svoj gnev nad Portugalčevim vedenjem pa je že kar med polčasom v televizijskem intervjuju izrazil nogometaš Juanlu: "Provocira vse igralce. Moral bi utihniti in prenehati s tem!"

Mourinho se ni pomiril. Še več - na novinarski konferenci je spet napadel nasprotnike, ki da bi lahko nastopali v gledališču. S tem je seveda meril na po njegovem mnenju pretirano simuliranje. "Vsak lahko igra s svojimi najmočnejšmi orožji," je povedal Mourinho. "Res je, da ekonomski potencial in nogomet nista eno in isto, ampak igrati smo si želeli le mi. Izgledalo je, da bi lahko kateri izmed igralcev končal v bolnišnici. Na srečo ni," je še igronično pripomnil.

Hitra zadetka Mehmeta Topala in Roberta Soldada za zmago nad Sportingom iz Gijona z 2:0 sta Valencio za nekaj ur zavihtela na vrh Primere. Za Valencio je bila tekma dobro ogrevanje pred sredinim obračunom na domači Mestalli z Manchester Unitedom v Ligi prvakov.

Španska liga, 5. kolo:

Lestvica:
1. Valencia 13 točk

2. Villarreal 12
3. Barcelona 12
4. Real Madrid 11
5. Atlético 10
6. Espanyol 9
7. Sevilla 8
...
18. Levante 4
19. Deportivo 3
20. Zaragoza 2

Sporting Gijon : Valencia 0:2 (0:2)
Topal (7), Soldado (10)

Levante : Real Madrid 0:0

Athletic Bilbao : Barcelona 1:3 (0:0)
Gabilondo (90); Keita (55), Xavi (74), Busquets (90)
RK: Amorebieta (35/Bilbao); Villa (87/Barcelona)

Santander : Getafe 0:1 (0:1)
Victor Sanchez (16)

Deportivo : Almeria 0:2 (0:2)
Uche (5, 19)

Espanyol : Osasuna 1:0 (1:0)
Vazquez (25)

Mallorca : Real Sociedad 2:0 (1:0)
Cavenaghi (7, 63)

Hercules : Sevilla 2:0 (2:0)
Trezeguet (21/11-m, 38)

Atletico Madrid : Zaragoza 1:0 (1:0)
Costa (20)
RK: Reyes (61/Atletico)

Malaga : Villarreal 2:3 (2:3)
Eliseu (4), Rondon (30); Cazorla (21, 34), Rossi (24)
RK: Eliseu (41/Malaga)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.