Šport > Nogomet
77 ogledov

Tri izenačene tekme v Prvi ligi

Rudar Velenje Saša Despot
Prve tri tekme vikenda v Prvi ligi so se končale z izenačenim izidom: Rudar in Krka sta se ločila z 1:1, Krško in Celje z 0:0, na Ljudskem vrtu pa so se gledalci videli kar šest golov. Tekma se je končala s 3:3. Ob 20. uri se bo začela še tekma Luka Koper : Domžale.

Največ golov so lahko danes videli gledalci na v Ljudskem vrtu, a z izkupičkom državnih prvakov ne morejo biti zadovoljni. Zavrčani so se še enkrat izkazali kot neugoden tekmec vijoličastih, trener Ivica Solomun pa je v Mariboru še drugič v tej sezoni izvlekel točko. Po dveh tretjinah tekme je celo kazalo na vse tri, toda domači so s skrajnim naporom prišli do izenačenja v tekmi, v kateri so imeli premoč. Te pa niso znali izkoristiti. Vseeno ostajajo neporaženi že na zadnjih devetih tekmah.

Domači so imeli več priložnosti. Svojo željo po hitrem vodstvu so unovčili že v 17. minuti. Akcijo je na sredini igrišča začel Sintayehu Sallalich, ki je na levi strani našel Gregorja Bajdeta. Po preigravanju na levi strani je v kazenskem prostoru podal Agimu Ibraimiju, ki je žogo natančno po tleh poslal v desni spodnji kot.

Po tem golu se je igra nekoliko umirila. Napadi Maribora niso bili več tako siloviti, saj so se gostje izkazali z gibljivo obrambo. Zavrčani so se otresli pritiska in večkrat prišli pred vrata domačih, a napade končali brez pravega strela. So pa v 37. minuti izkoristili napako domačih na sredini igrišča. Žogo si je priboril Dejan Glavica, ki je stekel prosti vratom Jasmina Handanovića. Preigral je obrambo domačih in z leve strani poslal žogo mimo Handanovića.

Za popoln preobrat in šok v Ljudskem vrtu so haloški nogometaši poskrbeli v desetih minutah drugega polčasa. Najprej je Abel Gigli v kazenskem prostoru podrl Alberta Riero. Izkušeni Španec je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Dve minuti pozneje se je v obrambo domačih spet prikradla napaka. Handanovićevo podajo do Marka Šulerja je prestregel Francesco Tahiraj, podal je Veljku Batroviću, ki je z desne strani streljal močno in natančno ter zadel nasprotni spodnji kot.

Trener domačih Krunoslav Jurčić je v igro poslal še tretjega napadalca. Poteza se je hitro obrestovala. Marcos Tavares je z leve strani poslal visok predložek Jean-Philippe Mendy pa je bil najvišji v skoku in z glavo natančno meril v desni zgornji kot. Od takrat je igra potekala na polovici gostov in državni prvaki so hitro izenačili.

V 70. minuti se je Marwan Kabha odločil za strel s 25 metrov. Meril je v desni zgornji kot, vratar Dominik Picak pa je bil nemočen. Ta je imel do konca tekme veliko dela, toda napadalci Maribora niso našli poti za četrti gol, ki bi jim prinesel pomembno zmago v lovu za vodilno Olimpijo.

Velenjčani prekinili niz porazov, nogometaši Krškega še četrtič neporaženi

Rudar iz Velenja in novomeška Krka sta se udarila na stadionu Ob jezeru in se ločila z izidom 1:1. Velenjčani so svoj prvi in edini gol zadeli v 16. minuti, ko je Jamilu Collins v kazenskem prostoru igral z roko in je temu sledila najstrožja kazen. Enajstmetrovko je unovčil Mate Eterović, ki je z natančnim strelom v desni zgornji kot vrat premagal vratarja Krke Miodraga Mitrovića.

V 23. minuti so imeli domači še eno lepo priložnost, Amer Krcić je povsem neoviran s strelom z glavo le za malo zgrešil cilj. V 32. minuti pa so gosti izenačili, eden Rudarjevih nogometašev je v gneči pred svojim golom igral z roko, z bele točke pa je bil natančen Nana Welbeck Maseko.

V gol Novomeščanov je tik pred koncem tekme moral Alen Vučkić, saj je vratar Rudarja Matej Radan dobil neposredni rdeči karton, potem ko je zunaj kazenskega prostora storil prekršek na Eterovićem. Ob vseh treh opravljenih menjavah je torej med vratnici Krke moral Vućkić, ki pa mu nato po prostem strelu Denisa Grbića ni bilo treba posredovati. Zato pa je v izdihljajih tekme obranil močan strel Klemna Bolhe in ohranil točko svoji ekipi.

V Krškem so gledalci kar nekaj časa morali čakati na prvo resno priložnost ene od ekip, saj si ekipi v prve pol ure nista priigrali praktično niti ene večje priložnosti. V 31. minuti so nevarno zagrozili Celjani, ko je Tadej Vidmajer prišel do žoge na desni strani, jo poslal nazaj do Enisa Đurkovića, ta pa je nato neoviran žogo poslal čez gol. Do konca polčasa so gledalci videli še nekaj polpriložnosti na obeh straneh, ne pa spremembe rezultata.

V 52. minuti so domači zahtevali enajstmetrovko zaradi igranja z roko Mihovila Klapana, a sodniki se zanjo niso odločili. V nadaljevanju so gledalci spet spremljali igro brez posebnih priložnosti. Šele v 79. minuti je pri Celjanih nevarneje meril Milan Spremo, toda Marko Zalokar je bil dobro postavljen. V 88. minuti je sprožil še Marko Pajač, a bil premalo natančen, tako da je ostalo pri 0:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.