Šport > Nogomet
0 ogledov

Triglav dobil zeleno luč

Triglav - Wolfsburg Nik Rovan
Na 11. seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije so med drugim sprejeli sklep, da kranjski Triglav po odstopu Roltek Doba tudi v naslednji sezoni lahko nastopa med prvoligaši.

Na Brdu pri Kranju je bila danes 11. seja izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije, v 12 točkah dnevnega reda pa je bilo kar nekaj pomembnih novosti na različnih področjih delovanja NZS. Zeleno luč za igranje v 1. slovenski nogometni ligi so prižgali kranjskemu Triglavu, ki bo po odstopu Roltek Doba tudi letos igral med prvoligaši.

NZS bo s spremembami v disciplinskem pravilniku zdaj še odločneje nastopila proti sovraštvu, nasilju, nestrpnosti in žalitvi dostojanstva na nogometnih tekmah, imenovali pa so tudi disciplinske tožilce. Člani IO so Milana Miklaviča imenovali za direktorja reprezentanc, selektor futsal reprezentance Andrej Dobovičnik pa je dobil nov mandat. V naslednji sezoni bodo prvič izvedli tudi licenciranje v ženskih nogometnih klubih.

IO je sprejel sestavo lig za tekmovalno sezono 2012/13. V prvoligaški konkurenci je tako glede na lansko sezono edini novinec Aluminij, člani IO pa so prižgali zeleno luč za Triglav, ki tako po odstopu Doba ostaja prvoligaš tudi v prihodnji sezoni. V 2. SNL bosta na podlagi doseženih športnih rezultatov v prejšnji sezoni nastopala Krka in Zavrč.

Kot predvideva pravilnik NZS o nogometnih reprezentancah bo Miklavič v vlogi direktorja reprezentanc sodeloval v delu z vsemi mladimi reprezentancami vključno s selekcijo U-21, z ženskimi in futsal reprezentancami, njegove osnovne naloge in pristojnosti pa so, da sodeluje v postopku izbire selektorjev reprezentanc, skupaj s strokovnim vodstvom reprezentanc in strokovno službo NZS koordinira delo z reprezentancami, izdela model selekcioniranja igralcev za reprezentance in spremlja razvoj perspektivnih reprezentantov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.