Šport > Nogomet
13 ogledov

Triglav mogočnejši od Maribora

Triglav - Wolfsburg Nik Rovan
Triglav, zadnje moštvo lestvice, je v 22. kolu Prve lige prvič v zgodovini kluba premagal vodilni Maribor z 2:1. Olimpija je s kar 6:0 v gosteh odpravila Nafto, novinec Dejan Djermanović pa je zabil hat-trick.

"Danes je bila enkratna tekma, fantje so bili neobremenjeni, občinstvo nas je spodbujalo. Triglav je danes pokazal, da ima svojo filozofijo, igra ima glavo in rep. Verjamemo, da bomo obstali v ligi, fantje pa so to dokazali na igrišču," je po veliki zmagi za uradno stran tekmovanja povedal kranjski strateg Siniša Brkić.

Po dokaj mirnem začetku tekme, v katerem so imeli terensko pobudo Mariborčani, so svoje navijače v 29. minuti razveselili Kranjčani. Anže Jelar je rezervnega reprezentančnega vratarja Jasmina Handanovića ugnal z diagonalnim strelom nekoliko z desne strani z roba kazenskega prostora. Pet minut zatem so Gorenjci znova resno ogrozili vrata, takrat je s kakih 20 metrov sprožil Enis Đurković in le za malo zgrešil cilj. Štajerci so svojo najlepšo priložnost v prvem polčasu zapravili v 44. minuti, ko je v bližini gola neoviran do strela z glavo prišel Aleksander Rajčević, a je bil odlični Žan Pelko na mestu.

Začetek drugega polčasa je minil v znamenju Maribora, ki je takoj prišel do dveh lepih priložnosti. V 48. minuti je od daleč nekaj težav Pelku povzročil Aleš Mertelj, minuto pozneje pa je vrata iz bližine zgrešil še Marcos Tavares. Toda kljub popolni prevladi Maribora je Triglav v 59. minuti podvojil prednost, ko je Đurković preigral Rajčevića, prišel pred Handanovića in še njega ukanil za 2:0.

Dve minuti pozneje je imela domača ekipa novo veliko priložnost, Dragan Ovčina pa je v kazenskem prostoru meril malce premalo natančno. Trener Maribora je takoj odgovoril, v igro je namesto Gorana Cvijanovića poslal še tretjega napadalca Etiena Velikonjo, nato pa napad osvežil še z Robertom Berićem, ki je zamenjal Tavaresa.

Prav Berić je imel v 78. minuti priložnost za znižanje zaostanka, a je bil spet na mestu Pelko. Ob pritisku gostov se je domačim odpiralo več priložnosti v protinapadih in v 81. minuti bi enega od njih lahko s tretjim golom končal Dejan Burgar, a je v medsebojnem dvoboju takrat slavil Handanović. Eno zadnjih priložnost na tekmi je za Maribor zapravil Rajčević, ki je v 85. minuti s strelom z glavo zgrešil vrata, v 90. minuti pa je Pelko obranil še prosti strel z roba kazenskega prostora Dejanu Mezgi. Tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom pa je Volaš le zatresel mrežo Triglava, kar pa ni zadostovalo za kaj več kot minimalni poraz.

"Ne bomo poleteli v nebo, šli bomo korak za korakom. Zmaga nam daje samozavest. Danes si bomo dali duška, med tednom pa bomo igralce spustili na realna tla in se pripravili na Muro," je še pristavil Brkić. Po visoki zmagi Olimpije Ljubljane v Lendavi je prednost vijoličastih na vrhu lestvice s 15 skopnela na še vedno praktično neulovljivih 12 točk"Tekmo smo dobro začeli, imeli smo pobudo. Vendar se je videlo, da se bomo mučili. Nismo bili sproščeni, nismo bili dovolj natančni, morda tudi premalo pogumni. Nismo bili dovolj mirni, zadetek, ki smo ga prejeli, pa je vse še bolj zakuhal. Takšna tekma se pač zgodi," je po obračunu povedal štajerski strateg Darko Milanič.

Slovenska liga, 22. kolo:

Domžale : Luka Koper 1:0 (0:0)
Vuk (80)

Nafta Lendava : Olimpija Ljubljana 0:6 (0:3)
Vršič (9/11-m, 72), Djermanović (30, 43, 58), Nikezić (68)

HiT Gorica : CM Celje 1:1 (1:1)
Arčon (8); Bezjak (41/11-m)

Rudar Velenje : Mura 05 1:2 (0:1)
Klinar (80); Fajić (2), Horvat (65)

Triglav : Maribor 2:1 (1:0)
Jelar (28), Đurković (58); Volaš (90)

Komentarjev 2
  • nostradamus 16:56 04.marec 2012.

    pri kvoti 11,00 na zmago triglava in pri vseh stavnih aferah se mi dozdeva da je tukaj negdo mastno zasluzil ?

  • matt5 15:21 04.marec 2012.

    ZLATKO.Naj se ti še večkrat uresničijo napovedi...