Šport > Nogomet
29 ogledov

Triglav na kolenih: Dob v prvi ligi

Dob www.alesfevzer.com
Roltek Dob piše zgodovino. Drugouvrščena ekipa druge lige je na povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za vstop v Prvo ligo na domačem igrišču Triglav odpravila s kar 4:0 in suvereno potrdila napredovanje v najelitnejši razred slovenskega nogometa. A končno odločitev o napredovanju bo sprejelo vodstvo kluba.
Drugouvrščena ekipa iz 2. SNL je tudi na povratni kvalifikacijski tekmi ugnala predzadnjo zasedbo iz 1. SNL in si zagotovila nastop v elitnem domačem tekmovanju. Končno odločitev o prvem napredovanju v 1. SNL bo sprejelo vodstvo kluba.

V prihodnji sezoni bodo v 1. SNL igrali Maribor, Olimpija, Mura, Koper, Hit Gorica, Rudar Velenje, Domžale, Celje in Aluminij Kidričevo.

Dvoboj na Dobu – ogledala sta si ga tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin in selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović – se je začel po okusu domačih nogometašev, ki so že v enajsti minuti oplemenitili kranjski rezultat. Akcijo je začel Mitja Klopčič, ki je lepo prodrl po levi strani in poslal uporaben predložek do Gorana Vuka. Eden od junakov prve kvalifikacijske tekme je bil spretnejši od svojega čuvaja, žogo pa je nato poslal še za hrbet kranjskega vratarja Darjana Curanovića za 1:0.

Kranjčani so bili po prejetem zadetku v šoku, dodatna pa so doživeli osem minut kasneje. Najprej je glavni sodnik Davor Drečnik po prekršku domačega igralca Simona Goropečnika nad Dejanom Burgarjem dosodil 11-metrovko za Kranjčane, a je domači vratar Albin Vezirovič prebral namero Burgarja in ubranil kazenski strel, že v naslednji akciji pa je izjemno hitri in najboljši strelec 2. SNL, Vuk, povišal na 2:0.

Kranjčani so do konca polčasa poskušali znižati visok zaostanek, še najbližje zadetku je bil v 27. minuti Enis Đurković, v končnici pa so domači nogometaši znova "pičili". Najprej je v 42. minuti Edis Mešanović za las zgrešil kranjska vrata, v sodnikovem podaljšku pa so domači nogometaši vodili s 3:0. Znova je bil glavni akter Vuk: najboljšega igralca Doba je v kazenskem prostoru zrušil Rok Dolžan, neusmiljen "eksekutor" z 11-metrovke pa je bil kapetan Klemen Kunstelj.

Domači privrženci so bili ob polčasu navdušeni s predstavo svojih ljubljenčkov, v 52. minuti pa jih je v "nebesa" spravil Kunstelj, ko je s pravim "projektilom" povišal na 4:0. V nadaljevanju se je tekma precej umirila, oba trenerja sta priložnost za dokazovanje ponudila igralcem s klopi, domači nogometaši pa so brez večjih težav nadzorovali Kranjčane in si izborili nastop v 1. SNL.

Kvalifikacije za Prvo ligo, povratna tekma:

Roltek Dob : Triglav Kranj 4:0 (3:0) /2:0/

Vuk (11, 19), Kunstelj (45/11-m, 52)

/X:Y/
- v poševnicah je rezultat s prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.