Šport > Nogomet
10 ogledov

Trije velikani remizirali

Če ga je morda malenkost zapustila igralska, pa je Ronaldinho kljub temu obdržal
1/24
Žurnal24 main
AC Milan se je na domačem San Siru z Realom Madridom razšel z 1:1. CSKA je na Old Traffordu vodil že s 3:1, a so se varovanci Alexa Fergusona rešili v zadnjih trenutkih srečanja.

Težko pričakovani obračun Reala in Milana ni dal zmagovalca. V prvem polčasu smo gledali atomski nogomet, poln lepih akcij, gostje pa so povedli v 29. minuti z zadetkom Karima Benzemaja.

Pred velikim presenečenjem na Old Traffordu je bil moskovski CSKA, ki je v gosteh do končnice tekme vodil proti Manchester Unitedu, ki pa se je po zaostanku z 1:3 v zadnjih šestih minutah rešil in osvojil vsaj točko.

Italijani so odgovorili ekspresno. Le pet minut kasneje so po igranju Brazilca Pepeja z roko v kazenskem prosotru Reala dobili enajstmetrovko, ki jo je več kot zanesljivo v izenačenje spremenil Ronaldinho. Le nekaj minut kasneje bi Milan lahko vodil, a je sodnik pred zadetkom Alexandreja Pata ocenil, da je mladi Brazilec odrinil svojega čuvaja Raula Albiola.


Valencia je dosegel tretji gol za rdeče vrage. FOTO: Reuters

 V Münchnu sta se v skupini A udarila Bayern in Bordeaux (0:2). Francozi, ki so si z zmago že priigrali osmino finala, so v 37. minuti povedli prek Yoanna Gourcuffa, v 90. minuti pa je zadel še Marouane Chamakh. Nemce čaka težko delo za preboj v drugi del, saj za Juventusom zaostajajo za štiri, za Bordeauxom pa že za šest točk. Torinski Juventus je v drugi tekmi skupine v Haifi premagal Maccabi z 1:0. Italijane je do zmage v sodnikovem podaljšku prvega polčasa popeljal Mauro Camoranesi.

V skupini D je bil v ospredju dvoboj madridskega Atletica in Chelseaja. Londončani bi si z remijem že priigrali napredovanje in tega so tudi dosegli (2:2). Sprva je Madridčane v vodstvo popeljal Sergio Agüero, ki je s pravo bombo zadel v 66. minuti, izenačil je Didier Drogba v 82. minuti, isti igralec pa je Londončane na prag zmage popeljal v 88. minuti. Toda Špancem je točko v sodnikovem podaljšku priigral Agüero. Drugo tekmo skupine med Apoelom iz Nikozije in Portom so dobili Portugalci z golom Falcaa v 84. minuti in se tako tudi prebili v drugi del tekmovanja.

Liga prvakov, 4. kolo, torkove tekme:

Skupina A:
Bayern München : Girondins Bordeaux  0:2 (0:1)
Gourcuff (37), Chamakh (90)

Maccabi Haifa : Juventus 0:1 (0:1)
Camoranesi (45+2)

Skupina B:
Bešiktaš : Wolfsburg 0:3 (0:1)
Misimović (14), Gentner (80), Džeko (87)


Manchester United : CSKA Moskva 3:3 (1:2)
Owen (29), Scholes (84), Valencia (90+2); Džagojev (25), Krasić (31), V. Berezucki (47)

Skupina C:
Milan : Real Madrid 1:1 (1:1)
Ronaldinho (34/11-m); Benzema (29)

Olympique Marseille : Zürich 6:1 (2:1)
Ägerter (3/ag), Abriel (11), Niang (51), Hilton (80), Cheyrou (87), Brandao (89); Alphonse (31)

Skupina D:
APOEL Nikozija : Porto 0:1 (0:0)
Falcao (84)

Atletico Madrid : Chelsea 2:2 (0:0)
Agüero (66, 90+1); Drogba (82, 88)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.