Šport > Nogomet
20 ogledov

Tržnica še kar traja

Dejan Grabič, ki ga je nekoč Brane Oblak označil za slovenskega Michaela Ballack Žurnal24 main
Nogometaše Olimpije v četrtek čaka povratna tekma prvega kola Evropske lige proti Širokem Brijegu. Ob tem pa zmaji še vedno iščejo okrepitve. V Ljubljano je že prišel Damjan Ošlaj.
V četrtek povratna
Evropa. Nogometaši Olimpije so se v Široki Brijeg odpravili že v nedeljo, v četrtek pa bodo na stadionu Pecara lovili zaostanek dveh golov s prve tekme. Srečanje se bo začelo ob 20.30.

Z Olimpije me ni klical nihče, je pa to moj klub,” nam je v sredo zaupal Dejan Grabič. Nekdanji nogometaš zeleno-belih je po enem letu zaradi neplačevanja obveznosti prekinil dveletno pogodbo s ciprskim prvoligašem Apop Kinyras Peyias in je prost igralec. Olimpija naj bi se po bledi predstavi in porazu na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko ligo s Širokim Brijegom ozirala predvsem po bolj izkušenih nogometaših.

Še vedno bi bil kapetan

Ko sem odhajal iz Olimpije, sem rekel, da se bom nekoč vrnil in postal kapetan. To je še vedno moj cilj. A poudarjam, z nikomer iz kluba nisem imel stikov, tako da je o tem brezpredmetno govoriti,” je povedal 29-letni Novomeščan, ki se znajde v vezni vrsti in v obrambi.

Privabil me je ambiciozen projekt Olimpije, ki ima mlado, perspektivno ekipo. Tudi igranje na novem stadionu bo poseben izziv. V prvem obdobju nam je minimalno zmanjkalo za naslov prvaka. Upam, da se bo tokrat obrnilo drugače.
Damjan Ošlaj

Prva lastovka: Ošlaj
Bo pa v petek z Olimpijo enoletno pogodbo podpisal Damjan Ošlaj. Izkušeni 33-letni prekmurski branilec se bo tako po osmih letih vrnil v prestolnico. “Privabil me je ambiciozen projekt Olimpije, ki ima mlado, perspektivno ekipo. Tudi igranje na novem stadionu bo poseben izziv. V prvem obdobju nam je minimalno zmanjkalo za naslov prvaka. Upam, da se bo tokrat obrnilo drugače,” se je tudi na dramatičen razplet sezone 2000/01 spomnil Ošlaj. Takrat je Maribor za Bežigradom v zadnjem kolu remiziral in z dvema točkama prednosti osvojil naslov.

Anđelković ima pogodbo
V Ljubljani že nekaj časa kroži govorica tudi o prihodu Milana Anđelkovića. “S Celjem imam še dveletno pogodbo. Rekli so mi, da resno računajo name, odhod bi bil mogoč le ob plačilu odškodnine,” nam je v sredo zaupal Anđelković, nič pa ne bo niti s prihodom Aleša Kokota. “Tudi sam sem na spletu prebral, da prihajam v Olimpijo, a o tem ne vem ničesar. Konkretnih ponudb za zdaj nimam,” je dejal bivši branilec Interblocka in Gorice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.