Šport > Nogomet
3 ogledov

Tudi Aluminij rekel ne Prvi ligi

Aluminij se je še enkrat več odločil, da ne bo zaigral v Prvi ligi. (Foto: www.a Žurnal24 main
Upravni odbor Nogometnega kluba Aluminij se je na današnji izredni seji odločil, da klub v prihodnji sezoni ne bo igral v 1. slovenski nogometni ligi, čeprav je v drugi ligi končal na prvem mestu.
Naj spomnimo. Triglav ni dobil licence za Prvo ligo, čeprav je zasedel sedmo mesto v državnem prvenstvu. Interblock se je v sredo odrekel tekmovanju v Prvi ligi, zvečer pa se je za enako potezo odločil še Aluminij, sicer prvak druge lige.

Letošnja uvrstitev je izjemen uspeh sedanje igralske zasedbe, hkrati pa je uspeh in rezultat dolgoletne usmeritve in načrtnega dela v klubu. NK Aluminij je svoje poslanstvo uresničeval tudi z za slovenske razmere minimalnimi finančnimi sredstvi ob dolgoletni podpori svojega največjega sponzorja, družbe Talum iz Kidričevega.

Ker je igranje v prvi ligi povezano z višjimi stroški in z visokimi investicijskimi vlaganji v izgradnjo infrastrukture, bi to ob dolgoročno nezagotovljenih virih financiranja lahko ogrozilo osnovno dejavnost kluba in njegov obstoj. Prav izvajanje osnovnega poslanstva kluba je osnovna zahteva glavnega pokrovitelja, ki svoj prispevek h klubskemu delu veže izključno na njegovo uresničevanje.

"Prepričani smo, da bo moralo vodstvo Nogometne zveze Slovenije (NZS) razmisliti o drugačni organiziranosti te športne dejavnosti v Sloveniji, saj naraščajoče finančne zahteve vse večjemu številu klubov v različnih ligah ne omogočajo preživetja. Sponzorskih sredstev bo iz leta v leto manj, saj je ekonomski učinek teh sredstev na uspešnost poslovanja sponzorjev vprašljiv oz. zanemarljiv," je med drugim dejal predsednik upravnega odbora kluba Zvonko Jevšovar.

V primeru uresničitve drugačne organiziranosti tekmovanja s strani NZS v prihodnosti pa se ob še naprej načrtnem delu z našimi selekcijami lahko nadejamo tudi naše prisotnosti na najvišji tekmovalni ravni, so zapisali pri Aluminiju in dodali: "To, da znamo v NK Aluminij igrati dober nogomet, je zdaj jasno tudi največjim dvomljivcem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.