Šport > Nogomet
17 ogledov

Tudi Cesc proti svojim

Ključna igralca, Arsenalov kapetan Cesc Fàbregas in Barcelonin zvezdnik Lionel M Žurnal24 main
Nocoj bo Arsenal v Barceloni branil minimalno prednost (2:1) s tekme v Londonu. "Lahko zmagamo v Barceloni, kot smo že doma," pravi Jack Wilshere. Drugi par: Šahtar – Roma. Obe tekmi ob 20:45.
GALERIJA s treninga nogometašev Barcelone.

Seveda bomo obe povratni tekmi osmine finala spremljali s komentarjem v živo na zurnal24.si!

"Fàbregas ima 90 odstotkov možnosti za igro, kar je za nas zelo pomembno,” pred gostovanjem Arsenala pri Barceloni pravi trener topničarjev Arsène Wenger. Ob že potrjenih odsotnostih Thea Walcotta in Alexa Songa bo navzočnost kapetana Cesca Fàbregasa na srečanju proti njegovemu matičnemu klubu ključnega pomena.

“Je naš kapetan!”

Pomembnost Fàbregasa je izpostavil tudi mladi zvezdnik Jack Wilshire, ki je odlično odigral prvo srečanje. “Je naš kapetan, vodja, verjetno naš najboljši igralec. Za nas je izjemno pomemben,” je hvale poln 19-letni Wilshire, ki je pred srečanjem optimist: “Lahko zmagamo v Barceloni, kot smo že doma. Če nam to uspe, gremo lahko do konca in osvojimo Ligo prvakov.”

Predvideni prvi postavi
Barcelona: Valdes; Alves, Milito, Abidal, Maxwell; Iniesta, Busquets, Xavi; Pedro, Villa, Messi.

Arsenal
: Szczesny; Clihy, Koscielny, Djorou, Sagna; Wilshere, Diaby, Fabregas, Bendtner, Nasri, Aršavin.

Verjamejo v Messija
Od samozavesti pa pokajo tudi v domačem taboru. Kot večina evropske javnosti so tudi igralci Barcelone prepričani, da tekmo lahko odloči izjemni Argentinec Lionel Messi, ki je v prejšnji sezoni Arsenalu zabil kar štiri gole. “Ne vem, kje so Messijeve meje. Nič pri njem me ne preseneti. Lahko ponovi lanski dosežek ali pa ga celo izboljša,” pravi Messijev rojak Javier Mascherano.

Ne marajo porazov
“Vem, da so na prvi tekmi lahko uživali nevtralni gledalci, vendar sovražimo poraze. Samozavest pred povratno tekmo črpamo iz dejstva, da smo doma še močnejši kot v gosteh,” opozarja Barcelonin bočni vezist Pedro Rodríguez, tekme pa se veseli tudi branilec Daniel Alves: “Arsenal bo napadal, prepričan sem, da drugače ne zna igrati. Mi bomo igrali kot vedno, v tekmi nameravamo uživati,” sporoča prodorni Brazilec.

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi, 20:45:

Barcelona - Arsenal (1:2)*
Šahtar - Roma (3:2)*

* izid s prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.