Šport > Nogomet
23 ogledov

Tudi Chelsea ni ustavil Man Uniteda

Wayne Rooney Reuters
Manchester United je s 3:1 dobil derbi 5. kola Premier League proti Chelseaju, potem ko je vse tri zadetke zabil že v prvem polčasu. Na prvi tekmi kola je Arsenal dobil novo zaušnico. V gosteh so proti Blackburnu klonili s 3:4. Tottenham je premagal Liverpool (4:0), ki je tekmo na White Hart Laneu zaključil le z devetimi igralci in vpisal najvišji poraz po osmih letih in pol.

Manchester United je tudi v 5. kolu Premier League pokazal izjemno predstavo, čeprav je imel tudi Chelsea svoje priložnosti, ki pa jih Londončani niso izkoristili. Derbi kola se je tako končal z zmago Uniteda s 3:1. Po spodrsljaju mestnih tekmecev iz vrst Manchester Cityja (po dveh zadetkih Sergia Agüera so sinje modri proti Fulhamu že vodili z 2:0, na koncu pa so se morali zadovoljiti zgolj s točko - 2:2) so rdeči vragi povsem sami na vrhu lestvice. Ob tem pa so edini, ki se lahko pohvalijo s popolnim izkupičkom.

Tekma na Old Traffordu je bila zelo dinamična in z veliko priložnostmi na obeh straneh. Mreža se je prvič zatresla že v 8. minuti, ko je Ashely Young z leve strani lepo podal pred vrata, kjer je bil z glavo natančen Chris Smalling. Igralci Chelsea bodo imeli po srečanju zagotovo kar nekaj pripomb, saj je bil Smalling ob še dveh soigralcih v trenutku podaje v prepovedanem položaju. Modri iz Londona se kljub zaostanku niso predali, a so bili v zaključku akcij premalo zbrani. Če niso zadeli gostje, so bili veliko bolj natančni domači. V 37. minuti je vodstvo Uniteda z izjemnim zadetkom z razdalje podvojil Luis Nani. Tik pred koncem polčasa pa je po dokaj srečnem odboju žoge izid prvega polčasa (3:0) postavil Wayne Rooney. Drugi polčas se je začel po željah Chelsea. Po lepi podaji Nicolasa Anelkaja je izid s sijajnim strelom prek Davida de Gee znižal Fernando Torres. V 57. minuti je za novo sporno potezo poskrbel glavni sodnik Phil Dowd, ki je po domnevnem prekršku Joseja Bosingwe nad Nanijem pokazal na belo točko. Odgovornost je na svoja ramena prevzel Rooney, ki pa mu je tik pred strelom spodrsnilo in žoga je zletela mimo gola. V zadnjem delu srečanja so gostje iz Londona še bolj silovito pritisnili na vrata Uniteda. Torres je imel sedem minut pred koncem rednega dela izjemno priložnost za drugi zadetek, potem ko je že preigral De Geo, a nato na začudenje prav vseh zgrešil vrata.

Spursi razbili deveterico L'Poola

Superiorni Tottenham je na prvem nedeljskem obračunu velikanov (pre)lahko odpravil Liverpool, pri katerem sta bila za nameček izključena kar dva nogometaša - Charlie Adam zaradi nerodnega starta nad Scottom Parkerjem za drugi rumeni karton v prvem, kot tudi Martin Škrtel za start nad Garethom Balom v drugem polčasu. Spursi so bili kljub vsemu veliko boljši tekmec že pred obema kaznima, po katerih so najverjetnejše tekmece za mesta v Ligi prvakov povsem povozili. Luka Modrić je bil edini strelec prvega polčasa, Redsom pa sta v razmaku dveh minut drugega polčasa presodila vedno bolj priljubljeni Emmanuel Adebayor in Jermain Defoe. Nekdanji napadalec Arsenala Adebayor je v sodnikovem podaljšku zabil še svoj tretji gol po tem, ko se je na drugo stran Londona vrnil kot posojeni igralec Manchestra Cityja.

Nov udarec Arsenalu

Navijači Blackburna so po slabem startu v letošnjo sezono pred srečanjem pripravili protest proti trenerju Stevu Keanu, ki pa po zmagi proti Arsenalu s 4:3 znova lahko mirneje spi. Topničarji so na drugi strani utrpeli nov poraz in se še bolj zasidrali v spodnjem delu lestvice. Srečanje se je sicer začelo po željah gostov iz Londona, ki so prvi polčas celo dobili z 2:1. Prva ligaška gola za vodstvo Arsenala sta zabila nedavna nakupa Londončanov Gervinho in Mikel Arteta. V drugem polčasu pa je moštvo Arsena Wengerja pokopalo obdobje od 59. do 68. minute, ko so domači zabili kar tri zadetke. No, dva so si zabili kar sami igralci Arsenala (Song in Koscielny) in v veliki meri pripomogli k prvi letošnji zmagi Blackburna. Pet minut pred koncem rednega dela je Marouane Chamakh z glavo uspel znižati na 3:4, kaj več pa Londončanom ni uspelo. Prosti pad Arsenala se torej nadaljuje.

Angleška liga, 5. kolo:

Blackburn Rovers : Arsenal 4:3 (1:2)
Yakubu (25, 59), Song (50/a.g.), Koscielny (68/a.g.); Gervinho (10), Arteta (34), Chamakh (85)

Aston Villa : Newcastle United 1:1 (1:0)
Agbonlahor (13); Best (57)
Harisa Vučkića (Newcastle) ni bilo v kadru za tekmo.

Bolton Wanderers : Norwich City 1:2 (0:2)
Petrov (64/11-m); Pilkington (37), Johnson (42)
RK: Klasnić (45/Bolton)

Everton : Wigan Athletic 3:1 (1:1)
Jagielka (33), Vellios (84), Drenthe (90); Santo (31)

Swansea City : West Bromwich Albion 3:0 (2:0)
Sinclair (14/11-m), Lita (24), Dyer (49)

Wolverhampton Wanderers : Queens Park Rangers 0:3 (0:2)
Barton (8), Faurlin (10), Campbell (87)

Tottenham Hotspur : Liverpool 4:0 (1:0)
Modrić (7), Defoe (66), Adebayor (68, 90)
RK: Adam (23), Škrtel (63/oba Liverpool)

Fulham : Manchester City 2:2 (0:1)
Zamora (56), Murphy (75); Agüero (18, 46)

Sunderland : Stoke City 4:0 (3:0)
Bramble (5), Woodgate (11/ag), Gardner (28), Larsson (59)

Manchester United : Chelsea 3:1 (3:0)
Smalling (8), Nani (37), Rooney (45); Torres (46)
Wayne Rooney (Manchester United) je v 57. minuti zapravil enajstmetrovko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.