Šport > Nogomet
7 ogledov

Tudi Ćiro na Kodeljevem

Sašo Udovič pričakuje novo zmago Slovenije. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
V nedeljo bo na Kodeljevem potekala prireditev Srce športa – dan fair playa, na kateri se bosta med drugim pomerili ekipi znanih Slovencev in nogometne družine. Pride tudi Ćiro Blažević.

V nedeljo, 21. septembra, bodo združeni trije pomembni dogodki – mednarodni dan miru, dan srca in dan fair playa. Na ta dan bo že drugo leto zaporedoma potekala športno-družabna prireditev Srce športadan fair playa, ki se bo zaključila z revijalno tekmo med ekipama Znani Slovenci in Nogometna družina.

Na Kodeljevo pride tudi Miroslav Blažević. © Večernji list

 
Od žoge do teka
Vse se bo začelo ob 11. uri. Najprej se bodo na malem asfaltnem igrišču pomerile ekipe športnih novinarjev, zdravnikov, trenerjev, ekipa oseb z motnjami v duševnem razvoju, azilanti, profesorji fakultete za šport in slovenska nogometna družina, ki še ni izbrana, imeti pa mora več kot šest članov. Zvezda drugega dela bo simbolični tek miru s startom ob 12. uri z glavnega igrišča. Častni pokrovitelj teka je predsednik države Danilo Türk , ki zaradi poti v New York sicer ne bo navzoč, a bo ob prvi priložnosti dobil majico s podpisi vseh udeležencev, prebrali pa bodo tudi njegovo uradno poslanico. Zbrane bodo nagovorili ljubljanski župan Zoran Janković , predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl in Miroslav Cerar , slovenski ambasador za šport, strpnost in fair play. Kot je povedal zastopnik Društva za srce in ožilje Franc Zalar , bodo skupaj s sodelavci na stojnicah opozarjali tudi na zdravo življenje in bolezni srca. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, saj bodo lahko sodelovali v raznih delavnicah na igrišču z umetno travo, mladi šolarji pa bodo z ekoprojektom predstavili ločevanje odpadkov.

 

Zastonj avtobusi

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu. Proti Kodeljevem pa vas bodo lahko popeljali zastonj mestni avtobusi, darilo župana Zorana Jankovića.

Fair play tudi na slovenskih zelenicah
Po besedah generalnega sekretarja NZS Daneta Jošta bodo prihajajoče tekme prvih in drugih lig, tako članskih kot mladinskih in kadetskih, sledile naslednjemu protokolu: "Po zvočniku bo objavljenih desetih zlatih pravil fair playa, nosili bodo uradno zastavo fair playa, igrala pa se bo uradna himna Fife." Nekaj pripomb je Jošt namenil obema reprezentančnima tekmama v Mariboru: "Na prvi tekmi ni bilo fair play vedenja niti s slovenske niti s hrvaške navijaške strani. Bilo je preveč nešportnih izrazov vseh 90 minut, proti Slovaški pa smo imeli lep primer strpnega navijanja, razen malenkosti, ko so imeli Slovaki transparent proti predsedniku, na našem sektorju pa je zagorela ena sama bakla."

 
 

Tekmo bomo poskušali narediti zanimivo za gledalce, da bo imela igra glavo in rep.

Sašo Udovič

 
Udovič kot selektor
Poslastica dneva bo bržkone že omenjena revijalna tekma. Selektor, morda tudi igralec ekipe znanih Slovencev, bo nekdanji reprezentant Sašo Udovič , ki je dejal: "Veseli me, da je prireditev postala tradicionalna in je vsako leto večja . Rezultat bo seveda v drugotnem, petem planu. Tekmo bomo poskušali narediti zanimivo za gledalce, da bo imela igra glavo in rep." V moštvu mu bodo družbo delali nogometni navdušenci Robert Pešut - Magnifico, Pero Lovšin, Andrej Šifrer ter nekdanji nogometaši Nenad Protega, Dejan Djuranović in drugi. Udeležbo je bojda potrdil tudi "trener vseh trenerjev", zdaj pa selektor Bosne in Hercegovine, Miroslav Blažević - Ćiro . "Prej na volitve, nato pa na nogomet!" je še pristavil Udovič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.