Šport > Nogomet
43 ogledov

Tudi De Rossi kot Totti

Daniele De Rossi Žurnal24 main
Nogometaš Rome Daniele De Rossi je s klubom še za dve leti podaljšal pogodbo in s tem končal govorice, da naj bi zapustil ekipo.

Triintridesetletni igralec sredine igrišča naj bi bil s šestimi milijoni letne plače najbolje plačani igralec v italijanski serie A, v Romi pa bo ostal najmanj do 30. junija 2019.

"Danes sem podpisal pogodbo, ki je bila sicer dogovorjena že pred časom. Upam, da bodo navijači po zelo čustveni nedelji, ostali z nami, četudi se je poslovil legendarni Totti. In če bi se za odhod po Francescu odločil še sam, bi bilo to enostavno preveč," je menil Daniele De Rossi.

Francesco Totti je 28. maja odigral zadnjo tekmo za Romo, svoj edini klub v bogati karieri. Končal jo je na prvenstveni tekmi serie A proti Genoi, ki jo je rimska ekipa dobila s 3:2. Štiridesetletni napadalec je odigral 619 tekem v serie A. Prvi ekipi rumeno-rdečih se je pridružil v sezoni 1992/93 in debitiral 16. marca 1993. V elitni italijanski ligi je dosegel 250 zadetkov, skupno pa 307 v 25 sezonah. Leta 2001 je bil italijanski prvak, ima pa še dve pokalni lovoriki in dve superpokalni. Tottija, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je prišlo ob odhodu med legende pozdravit 70.000 navijačev.

Podobnega slovesa se lahko zdaj nadeja tudi De Rossi, ki je prav tako kot Totti v svoji članski karieri zvest le sinovom volkulje. De Rossi je v dresu Rome doslej odigral 419 ligaških tekem in pri tem dosegel 41 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.