Šport > Nogomet
32 ogledov

Tudi Guardiola ni mogel verjeti

robert lewandowski EPA
Poljski napadalec Robert Lewandowski je v manj kot desetih minutah zabil kar pet golov in dosegel nov rekord v nemškem prvenstvu. Pepu Guardioli se je smejalo do ušes.

Poljski nogometaš Robert Lewandowski je poskrbel za svojevrsten rekord v nemškem prvenstvu. Napadalec Bayerna iz Münchna je na derbiju šestega kroga bundeslige proti Wolfsburgu v zgolj devetih minutah dosegel kar pet golov, bavarska ekipa pa je na domačih tleh slavila s 5:1.

''Zelo sem zadovoljen, to je bilo neverjetno. Želel sem streljati, nisem niti razmišljal o tem, kaj se bo zgodilo kasneje. Potem ko smo zaostali za gol, smo vedeli, da se moramo izboljšati in zabiti vsaj dva. Toda pet golov, to je neverjetno,'' je povedal sploh prvi rezervist v zgodovini nemškega prvenstva, ki je na eni tekmi dosegel toliko zadetkov.

Podvig poljskega nogometaša je neverjeten, njegova ekipa je namreč ob polčasu zaostajala z 0:1, v drugi polovici tekme pa je Lewandowski vstopil v igro ter med 51. in 60. minuto dosegel kar pet golov, kar doslej ni uspelo še nobenemu nogometašu v nemškem prvenstvu.

''Ne vem, kako hitro je šlo, vem pa, da je bilo hitro. Ko si na igrišču, si osredotočen na nogomet. Po četrtem zadetku sem pogledal na rezultatsko tabelo. Tekla je 60. minuta in mislil sem si 'oooh'. Guardioli ni bilo treba reči ničesar. Vem, kaj moram narediti na igrišču in to je bila samo ena tekma. Zmagati moramo tudi na naslednjih tekmah. Mi smo Bayern München,'' je dodal Lewandowski.

Ob tem je postavil še dva rekorda: v zgodovino bundeslige se je prav tako zapisal kot nogometaš, ki je v najkrajšem možnem času dosegel tri in štiri gole. Prvi podvig mu je uspel v zgolj treh minutah in 19 sekundah, drugi pa v petih minutah in 42 sekundah.

Napadalec je izboljšal tudi svoj rekord štirih zadetkov, ki jih v polfinalu Lige prvakov zabil madridskemu Realu. ''To je bila zelo pomembna tekma. Velik trenutek v mojem življenju. Zdaj sem jih zabil pet, to je res poseben večer. A do konca je še veliko tekem in ne bo lahko dosegati gole na vsaki tekmi,'' je sklenil 27-letnik.

Poljaku je za las ušel nemški rekord v številu zadetkov na eni tekmi. Tega ima še vedno v lasti nekdanji napadalec Kölna Dieter Müller, ki je davnega leta 1977 bremenskemu Werderju zabil kar šest golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.