Šport > Nogomet
22 ogledov

Tudi igralci bi si zaslužili nogo

jose mourinho john terry EPA
Kapetan angleškega prvaka John Terry je namignil, da bi si nekateri njegovi soigralci zaslužili enako usodo kot José Mourinho. Chelsea se je po odhodu portugalskega stratega sicer že vrnil na zmagovita pota.

Chelsea je v soboto dobil prvo tekmo po odhodu Joséja Mourinha, ki jo je s tribun londonskega stadiona v družbi lastnika Romana Abramoviča in legende kluba Didiera Drogbaja spremljal tudi začasni trener Guus Hiddink.

Stamford Bridge je bil v znamenju Joséja Mourinha, navijači pa so nogometašem sporočili, kdo naj bi bil po njihovem mnenju odgovoren za slovo najuspešnejšega trenerja v zgodovini kluba. 

''Če bi se lahko znebili nekaterih igralcev, sem prepričan, da bi klub to tudi naredil, a na žalost je vse padlo na trenerjeva pleča in nič ne moremo storiti,'' je povedal kapetan John Terry in s tem namignil, da si nekateri nogometaši ne zaslužijo nositi dresa angleškega prvaka.

''Razočarani smo, da je trener moral oditi. Kot igralci se čutimo odgovorne. Ne bežimo pred odgovornostjo,'' je dodal branilec.

jose mourinho john terry | Avtor: EPA EPA
Terry poimensko ni izpostavil nikogar, bolj neposredni pa so bili navijači, ki so ob zmagi nad Sunderlandom (3:1) izžvižgali Cesca Fábregasa, Edena Hazarda in Diega Costo.

''V petek smo se dogovorili, da bomo držali skupaj. Ne samo danes ali jutri, temveč naslednjih pet, šest mesecev. Moramo napredovati po lestvici. Navijači so pokazali zvestobo Joséju Mourihu. Nikoli ne bodo pozabili spominov, ki jih je ustvaril v tem klubu. Številni so upravičeno razočarani, ker je v tem klubu ogromno dosegel. A treba je naprej. Dva dni po njegovem odhodu nas je čakala tekma in nima smisla, da se kujamo,'' je dodal Terry.

Odnos med Mourinhom in igralci se je poslabševal iz tedna v teden, dno pa je dosegel po porazu proti Leicesterju, ko je trener odkrito spregovoril o domnevni sabotaži in namernem neupoštevanju njegovih navodil.

Novi trener Hiddink bo z delom v angleškem velikanu začel v torek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.