Šport > Nogomet
34 ogledov

Tudi Oliveira v ZAE

Kot že mnogi pred njim, se bo Brazilec Ricardo Oliveira v ZAE podal v lov za den Žurnal24 main
Tudi v letošnjem prestopnem roku so šejki znova v modi. Milijoni iz Združenih arabskih emiratov so tokrat premamili Ricarda Oliveiro, ki je seviljski Real Betis zamenjal za Al Jaziro.
 

Nekdanji igralci Al Jazire

Za klub iz Abu Dhabija je igralo že kar nekaj znanih nogometašev, kot na primer Bonaventure Kalou (Feyenoord, Auxerre, PSG), George Weah (Monaco, AC Milan, PSG), Phillip Cocu (PSV, Barcelona) ...

Jugovzhod arabskega polotoka, kjer ležijo Združeni arabski emirati, je bogatejši za novega nogometnega zvezdnika. Po Srečku Katancu in Slaviši Stojanoviću, ki sta pred tedni prevzela vodenje tamkajšnje reprezentance, je prvoligaški klub Al Jaziro okrepil 29-letni brazilski napadalec Ricardo Oliveira. Zeleno-beli dres je za majico drugouvrščenega kluba iz ZAE zamenjal po tem, ko je Betis v pretekli sezoni nesrečno izpadel v drugo špansko ligo.

V Al Jaziri bo Oliveira zamenjal rojaka Fernanda Baiana (nekoč napadalca Celte iz Viga), ki je bil v lanski sezoni s 25 goli prvi strelec prvenstva, a nato prestopil k mestnim tekmecem Al Wahdi, kjer okoli njega gradijo moštvo za naskok na Azijsko ligo prvakov naslednje leto. "Pomembno je imeti igralca, kot je Oliveira," je za uradno spletno stran kluba povedal član upravnega odbora Al Jazire Hamad Al Sowaidi in dodal: ''Je dober nakup za novo sezono.''

Oliveira je nastopal tudi za brazilsko člansko vrsto - na Copa Americi leta 2004, leto kasneje pa je bil v ekipi, ki je osvojila Pokal konfederacij v Nemčiji. V karieri je zamenjal že kar nekaj klubov, med njimi pa se najdejo tudi imena kot so AC Milan, Valencia in Real Zaragoza.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.