Šport > Nogomet
8 ogledov

Tudi Palermo želi Milaniča

Darko Milanič Šimundža Maribor Ljudski vrt Gregor Katič
Po informacijah iz Italije se Palermo, ki je pretekli teden odpustil trenerja Delia Rossija, zanima za sodelovanje z zdajšnjim strategom Maribora Darkom Milaničem.
Trenerska pot
Danes 48-letni Darko Milanič je vodenje Maribora prevzel poleti leta 2008, potem ko je prej sedel na klopi Primorja in Gorice. Z vijoličastimi je že v prvi sezoni osvojil naslov prvaka, lani pa jih je popeljal do drugega mesta v domačem prvenstvu.

Trener Maribora Darko Milanič je po pisanju italijanskih medijev eden od glavnih kandidatov za prevzem trenerskega mesta pri Palermu pred naslednjo sezono. S klopjo moštva s Sicilije italijanski novinarji povezujejo tudi Edyja Rejo, Claudia Ranierija in Giana Piera Gasperinija. Aktualni vodja strokovnega štaba Serse Cosmi, ki je pred kratkim zamenjal Dellia Rossija, naj bi namreč ekipo vodil le do poletja.

Na namige o Milaničevem odhodu iz Maribora se je odzval Zlatko Zahovič, športni direktor vijoličnih. "Glede na to, da se je informacija pojavila v najbolj branem in najbolj priznanem italijanskem časniku, je to za Maribor veliko priznanje, da se klub iz italijanske lige zanima za našega trenerja. Sicer pa o tej zadevi ne bi veliko govoril. Še posebej ne zdaj, ko je pred nami veliki derbi. Lahko le rečem, da je Milanič naš trener in ostaja v Mariboru," je dejal za Sportal, za Ekipo pa komentiral zadnja namigovanja iz ljubljanskega tabora o uspehih Maribora, ki naj bi prišli tudi na račun sreče: "To je nemoč".
 
Širitev slovenske kolonije
Pri Palermu si kruh služijo že štirje Slovenci in trije nekdanji člani Maribora. Iz vijoličastega tabora so na Sicilijo prišli Josip Iličić, Armin Bačinović (oba lani poleti) in Siniša Anđelković (januarja letos), poleg njih pa je član kluba tudi bivši vezist Gorice Jasmin Kurtić.

Pogodba do 2012
Milanič ima sicer z vodilno ekipo slovenske lige sklenjeno pogodbo do leta 2012, v nogometnih krogih pa se že nekaj časa šušlja, da mu pri Mariboru poleti ne nameravajo stati na poti, če bo dobil vabljivo ponudbo iz tujine. Če bi ta prišla iz vrst Palerma, dvomov torej ne bi bilo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.