Šport > Nogomet
10 ogledov

Tudi Pečnik v slovenski slačilnici

Pecnik_SAPS_main Žurnal24 main
Slovensko nogometno reprezentanco je na torkovem večernem treningu obiskal tudi Nejc Pečnik. Nekdanji igralec Celja si v letošnji sezoni kruh služi pri praški Sparti.
 

Preberite še

Čehi pod pritiskom
Birsi nagaja viroza
Čehom ostaja le še veliko ime
Kek: Čehi bodo napadli na polno
Komentar: Šime Dmitrović

Gostovanje naše reprezentance po Evropi je dobra priložnost za obisk naših zdomcev. Slovenski legionar na Češkem Nejc Pečnik je tako na povabilo nacionalne televizije opravil 45 minut dolgo vožnjo od Prage do Teplic. Nogometaš s Koroške v letošnji sezoni kot posojen igralec MIK CM Celja nastopa za praško Sparto in ima prvoosebni stik z dogajanjem v deželi naše sredine nasprotnice.

22-letni slovenski reprezentant meni, da ima četa Matjaža Keka veliko priložnost. © www.alesfevzer.com

 
"Z nacionalne televizije so me povabili, da si ogledam tekmo in tudi povem kaj o Čehih. Z veseljem sem se odzval. Nekaj fantov poznam tudi iz mlade reprezentance, tako da jih je bilo lepo spet videti," je svoj obisk razložil Pečnik, ki ga je na stadionu Stinadlech kot prvi ugledal selektor Matjaž Kek in ga takoj poslal pozdravit ostale v našo slačilnico.

Zadnji slovenski nasprotnik v okviru kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2010 v Južnoafriški republiki v tem koledarskem letu ima iz dveh srečanj le točko. Zagotovo premalo, glede na ugled, ki ga češki nogomet uživa na stari celini. "So v veliki krizi, ki je še večja, kot si lahko spremljevalci nogometa v Sloveniji predstavljajo. Reprezentanca je pod ogromnim pritiskom medijev in navijačev," pravi Pečnik, ki je prepričan, da Slovenija v Teplicah lahko opravi velik posel. "Naši se morajo odločno postaviti od samega začetka. Če se rezultat ne bo spreminjal, bodo Čehi vse bolj nervozni, pritisk pa bo vedno večji. To je naša velika priložnost."

Tole sta verjetni postavi obeh reprezentanc. © Sportnet

 
Češka je brez najbolj opevanih igralcev v zadnjih letih Pavla Nedveda , Tomaša Rosickega in Jana Kollerja v ofenzivi danes povsem druga ekipa. "Baroš je največja nevarnost. Moj soigralec Slepička se je po porazu proti Poljski znašel pod plazom kritik, tako da ne vem, ali bo igral, je pa vrhunski nogometaš. Njegova odsotnost bi bila dodaten plus za nas. Češka morda res ni tako močna, kot je bila, je pa zagotovo favorit," meni ofenzivni vezist, ki je sicer v češki ligi za zdaj v drugem planu.

 
 

So v veliki krizi, ki je še večja, kot si lahko spremljevalci nogometa v Sloveniji predstavljajo.

Nejc Pečnik o Češki

 
"Na tem stadionu še nisem igral, saj smo se s Teplicami pomerili doma. Slišal sem, da tu Čehi še niso izgubili, vendar statistiki ne bi dajal velikega pomena. Vprašanje je, s kakšnimi nasprotniki so tu igrali. Vemo, da je Slovenija zelo čvrsta ekipa in neugoden nasprotnik. Upam, da se bo tradicija porušila." Pečnik si sicer zadnje tekme slovenske reprezentance s Severno Irsko zaradi klubskih obveznosti ni mogel ogledati. Bo pa zato danes na tribunah še toliko bolj goreče stiskal pesti za naše.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.