Šport > Nogomet
23 ogledov

Tudi Vassiljev nad Slovence

Konstantin Vassiljev EPA
Med izbranci estonskega selektorja Tarma Rüütlija za kvalifikacijski srečanji proti Sloveniji (v Stožicah) in Severni Irski je tudi igralec Luke Kopra Konstantin Vassiljev.

Selektor estonske nogometne reprezentance Tarmo Rüütli je objavil seznam nogometašev, ki se bodo 2. septembra v kvalifikacijah za Euro 2012 v Stožicah merili s Slovenijo. Rüütli je vpoklical 22 nogometašev, med njimi tudi člana Luke Koper Konstantina Vassiljeva. Estonija bo 6. septembra igrala doma še proti Severni Irski.

Slovenija je na prvi medsebojni tekmi oktobra lani z Estonijo po avtogolu Andreja Sidorenka zmagala v Tallinnu z 1:0.

V skupini C vodi Italija s 16 točkami s šestih tekem, druga je Slovenija z 11 točkami s sedmih tekem, sledita Severna Irska in Srbija, ki sta na šestih tekmah zbrali po devet oziroma osem točk, peta je Estonija s sedmimi točkami s sedmih tekem, zadnji pa so Ferski otoki s štirimi točkami z osmih tekem.

Estonski seznam za Slovenijo in Severno Irsko:

Vratarji:
Artur Kotenko (Ravan Baku), Pavel Londak (Bodoe/Glimt), Sergei Pareiko (Wisla Krakow)

Branilci:

Enar Jääger (Aalesund), Gert Kams (Flora Tallinn), Ragnar Klavan (AZ Alkmaar), Karl Palatu (Flora Tallinn), Raio Piiroja (Fredrikstad), Taavi Rähn (Tianjin Songjiang), Andrej Stepanov (Gomel), Tihon Šišov (Hazar Lankaran), Taijo Teniste (Levadia Tallinn)

Vezisti:

Aleksander Dmitrijev (Ural Sverdlovsk Oblast), Dimitrij Kruglov (Rostov), Sander Puri (Lombard-Papa), Ats Purje (Ethnikos Achnas), Konstantin Vassiljev (Luka Koper), Martin Vunk (Nea Salamis Famagusta)

Napadalci:
Jarmo Ahjupera (Györ), Tarmo Kink (Middlesbrough), Kaimar Saag (Silkeborg), Sergej Zenjov (Karpati Lvov)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.