Šport > Nogomet
45 ogledov

Tvitosfera poje hvalnice Oblaku

jan oblak Profimedias
Atlético Madrid je uspešno preskočil prvo oviro v skupinskem delu Lige prvakov. Mož odločitve je bil slovenski vratar Jan Oblak.

Španski prvoligaš Atlético Madrid je v prvem krogu skupine D na gostovanju premagal PSV Eindhoven (1:0). Odločilni gol za zmago varovancev Diega Simeoneja je dosegel Saul Niguez, ključno pa je k trem točkam pripomogel slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, ki je štiri minute kasneje ubranil enajstmetrovko domače ekipe.

Dobra obramba slovenskega vratarja je bila obliž na rano po lanskem finalu Lige prvakov, v katerem Oblaku ni uspelo ubraniti niti ene enajstmetrovke Real Madrida.

Po tekmi je bil deležen številnih kritik. Nekateri so mu celo očitali, da je prikazal najslabše obrambe v zgodovini najstrožjih kazni. Ne samo, da ni zaustavil nobenega strela kraljevega kluba, temveč je bil daleč od uspeha.

V torek je bila zgodba povsem drugačna, ko je v sodnikovem podaljšku prvega polčasa na belo točko stopil Andreas Guadrado. Nogometaš nizozemskega kluba je z levico sprožil v zgornji desni kot, vendar je Oblak njegovo namero prebral in okroglo usnje odbil daleč od svoje mreže. 

''Dosegli smo dobro in težko prigarano zmago. V drugem polčasu nam je bilo zelo težko, vendar smo se dobro branili in ohranili nedotaknjeno mrežo,'' je takoj po tekmi dejal strelec edinega gola Saul.

Zadovoljen je bil tudi trener Simeone. ''Vedeli smo, da bo težko. Imeli so načrt, ki so se ga tudi držali. Povzrolali so nam težave in pritiskali do konca. Fantje so odigrali odlično tekmo. Zadovoljni smo z rezultatom,'' je dejal Simeone.

Zmago Atlética je pospremila tudi tvitosfera. Tokrat so navijači peli hvalnice slovenskemu vratarju.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.