Šport > Nogomet
69 ogledov

Ubili eno osebo, ustreljen tudi igralec Dresdna

Dinamo Dresden EPA
Enaindvajsetletni nogometaš Dresdna je bil ustreljen

Nogometaš Dinama Dresden Marc Wachs je bil sinoči ustreljen na ulici mesta Wiesbaden. Šlo naj bi za rop časopisnega kioska, v streljanju pa je umrla 59-letna lastnica. Levi bočni igralec je bil ranjen in hitro prepeljan v bolnišnico, kjer so ga operirali. Po prvih informacijah naj bi bil zunaj smrtne nevarnosti.

"Šokirani smo in globoko pretreseni. Vsi stojimo ob strani Marcu in njegovi družini," je po incidentu dejal športni direktor Dinama Ralf Minge.

Dinamo Dresden je še vedno najuspešnejši klub nekdanje Vzhodne Nemčije, po združitvi države pa je le štiri leta prebil v najmočnejši nemški ligi. Kasneje je nastopal v drugi, tretji in četrti ligi, v tej sezoni pa znova igra v drugoligaški konkurenci.

Za Dinamo je pred več kot desetimi leti uspešno igral tudi nekdanji slovenski reprezentant Klemen Lavrič, ki je za klub zabil 17 ligaških zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.