Šport > Nogomet
35 ogledov

Udaril konja in dobil leto dni zapora

navijač udaril konja Newcastle Sunderland Youtube
Preteklega aprila so pred tekmo med lokalnima rivaloma izbruhnili navijaški nemiri, eden od navijačev je sedaj dobil leto dni zapora, ker je udaril policijskega konja.

Sredi aprila se je v angleški Premier league igral lokalni derbi med Newcastle Unitedom in Sunderlandom. Pred srečanjem je izbruhnil spopad med domačimi privrženci in policijo, po katerem je bilo aretiranih 29 vročekrvnežev.

V četrtek je svojo kazen dobil tudi 45-letni navijač Srak, ki je med pretepom udaril policijskega konja, kot lahko vidite na zgornjem posnetku. Sodnik ni poznal milosti in je pretepača obsodil na leto dni zapora. 

V nevarnosti tudi policist

Pomagala ni niti obramba navijača, ki je v svoj zagovor povedal, da je za njegovo obnašanje kriva neposrečena kombinacija alkohola in tablet. "V nevarnost je spravil ne le konja, temveč tudi policista, ki ga je jahal," je v obrazložitvi sodbe zapisal sodnik v Newcastlu.

Poleg tega je bila vročekrvnežu izrečena tudi kazen prepovedi udeleževanja nogometnih tekem za naslednjih šest let. Srečanje na stadionu St. James Park je sicer zanseljivo dobil gostujoči Sunderland (0:3), ki ga je takrat še vodil Paolo di Canio.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.