Šport > Nogomet
5 ogledov

Udinese melje dalje

1/8
Žurnal24 main
Nogometaši Udineseja nadaljujejo svoj pohod proti Ligi prvakov. V 30. kolu Serie A so prišli do četrte zaporedne ligaške zmage, potem ko so v Vidmu ugnali nogometaše Catanie.
Inter se bliža
Nogometaši Interja so izkoristili kiks njihovih mestnih kolegov, ki so v soboto morali priznati premoč Palermu, in z zmago proti Lecceju prišli na vsega dve točki zaostanka. Zmago je nerazzurrom priboril Giampaolo Pazzini, ki je gostujočega vratarja Antonia Rosatija premagal v 52. minuti tekme.

Samir Handanović in druščina so tako niz neporaženosti podaljšali na 13 tekem oz. povedano drugače, Udinese ni izgubil tekme v Serie A že vse od 19. decembra 2010. V 22. minuti tekme je tokrat domače v vodstvo popeljal švicarski nogometaš Gokhan Inler, na končnih 2:0 pa je v 74. minuti tekme iz enajstmetrovke povišal Antonio Di Natale. To je bil že 25. gol 33-letnika v letošnji sezoni Serie A, s čimer se je le še utrdil na prvem mestu lestvice najboljših strelcev v italijanski ligi. Pohvale gredo tudi slovenskemu vratarju Handanoviću, ki je svoj niz nedotaknjenosti podaljšal že na 570 minut.

Napoli (znova) slavi Cavanija
Odlični napadalec Edinson Cavani je bil še enkrat več prvi mož Napolija. Urugvajec je tokrat z dvema zadetkoma pokopal Cagliari. Neapljčani so z novo zmago tudi po tokratnem kolu ostali na tretjem mestu. Za vodilnim Milanom zaostajajo le še za tri točke.

Totti slavi 200. zadetek

Francesco Totti, kapetan italijanskega prvoligaša Rome, je postal šesti igralec v italijanski Serie A, ki je presegel mejo 200 golov. Palermo že v soboto šokiral nogometaše Milana. Italijan je na tekmi italijanskega prvenstva zadel dvakrat, Roma pa se je s Fiorentino razšla z izidom 2:2. Totti je v 27. minuti srečanja zadel iz enajstih metrov in dosegel 200. gol, v drugem polčasu pa je ta mejnik še presegel. Legendarni igralec Rome je v prejšnjem krogu italijanskega prvenstva na rimskem derbiju proti Laziu dosegel prav tako dva zadetka, v letošnji sezoni pa jih ima na računu devet.

"Zelo sem ponosen na svoj dosežek. Vedno sem se trudil dati od sebe maksimum, na in ob igrišču." je dejal 34-letni nogometaš, ki je za Rimljane svojo prvo tekmo odigral leta 1993 pri vsega 16 letih. Še pred mesecem dni je Totti napovedoval konec svoje bogate kariere, po dobrih igrah na zadnjih tekmah pa je dejal, da bo o svoji prihodnosti razmislil junija oziroma julija.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Palermo zadušil Milančane
Trener Palerma Serse Cosmi je prišel do prve zmage na rožnati klopi, potem ko je z Josipom Iličićem in Arminom Bačinovićem v prvi postavi premagal AC Milan (1:0). Vodilni Rossoneri več kot očitno popuščajo. Že so se začele pojavljati prve iskrice med novim Palermovim trenerjem Sersejem Cosmijem in kavbojskim predsednikom kluba Mauriziem Zamparinijem, toda požar je Cosmi uspel vsaj za trenutek zadušiti z zmago nad AC Milanom. Za tri točke je bil dovolj zadetek romunskega branilca Dorina Goiana na začetku prvega polčasa. Celo tekmo je po dolgem času dobil Josip Iličić, medtem ko je Armin Bačinović igral do 69. minute.

Pred odločilnim delom kvalifikacij za Euro 2012 smo se bali, da bo (predvsem) Iličić padel v nemilost trenerja Cosmija, toda slab teden pred tekmo z Italijo je Palermov strateg Kranjčana proti vodilnemu moštvu lige v igro poslal od prve minute. Gol rožnatih je prišel iz precej nekonvencionalnega vira, saj je Goian zabil enega redkih zadetkov v Serie A, ko si je ob nepremični obrambi Milana lepo ustavil žogo in matiral Christiana Abbiatija.

To je bilo praktično vse, kar je Siciljcem uspelo nevarnega pripraviti v prvem (in drugem) polčasu, jalovo pobudo pa je ob čvrsti obrambi domačih vse do konca tekme držal Milan. Njihov napad je bil tudi z Zlatanom Ibrahimovićem v zadnjih kolih večinoma brezzob, a brez Šveda Rossoneri prav tako niso našli poti do mreže Salvatoreja Siriguja. Za nameček je tekmo v drugem polčasu poškodovan zapustil še Alexandre Pato.

Lestvica:
1. Milan 62 točk
2. Inter 60
3. Napoli 59
4. Udinese 56
5. Lazio 54

8. Palermo 43
...
13. Chievo 35
...
18. Lecce 28
19. Brescia 26
20. Bari 17

Italijanska liga, 30. kolo:

Lazio : Cesena 1:0 (1:0)
Zárate (2) 

Palermo : AC Milan 1:0 (1:0)
Goian (10)
Iličić je odigral celo tekmo, Bačinović je igral do 69. minute, Andjelković in Kurtić (vsi Palermo) sta sedela na klopi.

Fiorentina : AS Roma 2:2 (2:1)
Mutu (22), Gamberini (35); Totti (27&11-m, 53)

Bari : Chievo 1:2 (1:1)
Ghezzal (41/11-m); Pellisier (38), Moscardelli (49)
Jokić je igral celotno tekmo, Cesarja (oba Chievo) zaradi poškodbe ni bilo v postavi

Bologna : Genoa 1:1 (1:1)
Vaio (28); Dainelli (43)
Krhina (Bologna) ni bilo v postavi

Inter : Lecce 1:0 (0:0)
Pazzini (52)

Juventus : Brescia 2:1 (1:1)
Krasić (23), Del Piero (68); Eder (42)
RK: Mareco (71/Brescia)

Sampdoria : Parma 0:1 (0:0)
Zaccardo (65)

Udinese : Catania 2:0
Inler (22), Natale (74/11-m)
Handanović (Udinese) je branil celotno tekmo.

Napoli : Cagliari 2:1 (0:0)
Cavani (49/11-m, 61); Acquafresca (56)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.