Šport > Nogomet
15 ogledov

Udinese nagradil "samotarja": dobil karto za VIP

Sampdoria Udinese Arrigo Brovedani osamljeni navijač Reševalni pas/Twitter
Glavna zgodba v Italiji je te dni navijač Udineseja, ki je povsem sam spremljal tekmo svojega ljubljenega kluba v Genovi. Arrigo Brovedani, sicer trgovec z vinom, je navdušil celoten Apeninski polotok, pri Udineseju pa so se še odločili, da ga povabijo na naslednjo tekmo proti Palermu.

Navijač italijanskega nogometnega prvoligaša Udineseja, vinar Arrigo Brovedani, je na Apeninskem polotoku čez noč postal slaven. V središču medijske pozornosti se je znašel, ko je bil na ponedeljkovi prvenstveni tekmi serie A na gostovanju pri Sampdorii v Genovi edini gostujoči navijač, ki je bil priča zmagi Udineseja z 2:0.

Brovedani je dejal, da na mrzel decembrski večer sicer ni pričakoval veliko drugih navijačev Udineseja na gostujoči tekmi na stadionu Luigi Ferraris, vendar pa je bil šokiran, ko je ugotovil, da bo tekmo na sektorju za gostujoče navijače s kapaciteto za 4.134 gledalcev spremljal povsem sam.

"V Genovi sem bil na delovnem sestanku in v tem letnem času sem po navadi v teh krajih, povsem po naključju pa je takrat gostoval Udinese. Zato sem izkoristil priložnost in si rezerviral vstopnico," je za Udine Today dejal Brovedani.

Ovacije navijačev Sampdorie

"Če sem v mestu, kjer po naključju igra Udinese, potem mi klienti po navadi pošljejo zastonj vstopnice, ker vedo, da sem velik navijač tega kluba. Tokrat to ni bilo možno, zato sem si vstopnice zagotovil sam. Ni bilo lahko, saj sem si moral pred nakupom urediti 'navijaški potni list' za gostujoče tekme, kar bi trajalo 18 dni, zato sem pisal Sampdorii, da bi se prepričal, da bo vse v redu. Zelo so bili ustrežljivi.

Pripotoval sem v Genovo in prišel na stadion, šele takrat pa sem spoznal, da sem edini navijač Udineseja! Takrat so me reditelji vprašali, ali bi si želel sedeti na glavni tribuni, ampak vztrajal sem, da bom na gostujočem sektorju, glede na to, da sem plačal vstopnico.

S seboj sem imel Udinesejevo zastavo, ker jo imam vedno s seboj v avtu. Navijači Sampdorie so mi ploskali, potem ko smo zabili gol. Bili so zares prijazni."

Na naslednji tekmi na "VIP"

Kapetan Udineseja Antonio Di Natale je Brovedanija pred tekmo v šali celo povabil na igrišče, da bi se malo ogrel, potem ko so se na stadionu slišali osamljeni vzkliki: "Dajmo, Udinese!" Za edinega navijača gostov so dobro poskrbeli, saj so reditelji na stadionu ves čas skrbeli, da je imel vročo kavo, klubsko vodstvo pa mu je podarilo tudi dres Sampdorie.

Po tekmi so ga domači navijači kljub porazu povabili na pijačo. Pri Udineseju so se odločili, da bodo zmago posvetili Brovedaniju, in so ga povabili na sobotno tekmo proti Palermu, ki jo bo spremljal iz VIP-prostora.

Komentarjev 2
  • supreme 08:18 13.december 2012.

    pocakaj ,da ga prevedejo na 24ur.com . To bo sele smesno.

  • Igor Podobnik 15:46 12.december 2012.

    Pri avtorju članka je napisana stran Whoateallthepies.tv. Vendar pa je tam zelo kratek članek o tem dogodku.Direktni prevod pride iz tega članka:http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2246517/Arrigo-Brovedani-Udinese-fan-Sampdoria-Serie-A-clash.htmlČe že kopirate članke drugih bi lahko vsaj pravilno navedli vir.