Šport > Nogomet
10 ogledov

Udinese znova poražen

Brazilski zvezdnik Kaka je bil zadnji v nizu neuspešnih poskusov Manchestrovih n Žurnal24 main
Nedeljske tekme 15. kola Serie A so postregle z zmago Milana nad Catanio (1:0) in uspehom Juventusa na gostovanju pri Lecceju z 2:1. Udinese je tokrat klonil v Bergamu proti Atalanti.
 

Italija, 15. kolo

Chievo : Roma 0:1
Lazio : Inter 0:3
Milan
: Catania 1:0
Atalanta : Udinese 3:0
Cagliari : Palermo 1:0
Lecce : Juventus 1:2
Napoli : Siena 2:0
Reggina : Bologna 2:2
Torino : Fiorentina 1:4
Sampdoria : Genoa 0:1

Bledo srečanje na San Siru je v osrednjem delu drugega polčasa odločil Kaka z glavo po podaji s kota. Najboljši nogometaš na svetu leta 2007 je tako dosegel še 15. brazilski (Ronaldinho, Kaka, Pato) zadetek za Rossonere v sezoni, skupno so jih varovanci Carla Ancelottija dosegli 21. Najbližji zasledovalec Interja je poleg Milana Juventus, ki je tokrat z zadetkom Amaurija v 89. minuti prišel do treh točk pri Lecceju. Pri stari dami se je že v uvodnih minutah nadaljevanja izkazal Sebastian Giovinco, ki je zadel s prostega strela. Milan in Juve bosta medsebojno srečanje odigrala v prihodnjem kolu.

Od ostalih nedeljskih tekem omenimo zanesljivo zmago Fiorentine v Torinu. Vijoličasti so slavili predvsem po zaslugi dvakratnega strelca Alberta Gilardina, ki je z 11 zadetki v sezoni na vrhu lestvice strelcev ujel Diega Milita (Genoa). Napoli je dolgo lomil odpor žilave Siene in nato v 62. minuti povedel z zadetkom Christiana Maggia. Za miren zaključek tekme je poskrbel German Denis, ki je vodstvo podvojil deset minut kasneje. Udinese, pri katerem je slovenski reprezentant Samir Handanovič branil celotno srečanje, je klonil v Bergamu z 0:3. Za gostitelje je zadnji zadetek dosegel nekdanji napadalec Juventusa in Atletica iz Madrida Christian Vieri. V večernem mestnem obračunu je Genoa na gostovanju premagala Sampdorio. Srečanje je v 50. minuti s strelom z glavo po podaji z desne strani odločil Diego Milito.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.