Šport > Nogomet
14 ogledov

Udineseju zmanjkalo časa

Samir Handanović (v ozadju) se bo lahko z Udinesejem zdaj posvetil izključno obs Žurnal24 main
Drugi finalist italijanskega pokala je po živčni tekmi v Vidmu postala Roma. Bianconeri so bili s Samirjem Handanovićem v vratih blizu podaljškov, a jim je po golu Alexisa Sancheza zmanjkalo časa (1:0).

Po prvem polčasu, v katerem je Roma povsem nadzirala potek igre in z lahkoto branila vodstvo s prve tekme proti Udineseju, se je nadaljevanje tekme v Vidmu spremenilo v vojno živcev, v kateri so Rimljani vseeno zadržali prednost z Olimpica (2:0).

Samir Handanović je proti sicer malce "premešani" Romi, pri kateri je v konici napada skupaj z Luco Tonijem začel Julio Baptista, mrežo ohranil nedotaknjeno. Prvi polčas brez pravih razburjenj je nato ponudil z močno ofenzivo Videmčanov, a je Antonio Di Natale zapravil nekaj lepih priložnosti. Toda stvari so se začele zapletati, ko je zasluženi zadetek zabil Alexis Sanchez, že čez nekaj minut pa so sinovi volkulje ostali brez nespretnega Marca Cassettija. V petih minutah sodnikovega podaljška bi se lahko zgodilo marsikaj, tudi gol za 2:0 in posledično podaljški, toda Simone Pepe je svojo priložnost zapravil. Finale Coppe Italie bo 5. maja tako Roma – Inter (že petič v zadnjih šestih letih!), medtem ko se lahko Handanović & Co. zdaj mirno osredotočijo na Serie A.

Pokal Italije, polfinale (povratna tekma):

Udinese : ROMA 1:0 (0:0) /0:2/
Sanchez (81)
RK: Cassetti (84/Roma)
S. Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Že odigrano:
Fiorentina : Inter 0:1 (0:0) /0:1/
Eto'o (57)
- v poševnicah sta rezultata prvih tekem

Finale (5. maj, Stadio Olimpico, Rim):
Roma – Inter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.