Šport > Nogomet
16 ogledov

Uefa ne bo kaznovala Inieste

Uefa je odločila, da Iniesta ne bo dodatno kaznovan. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Vezistu Barcelone Andrésu Iniesti je zaradi namernega rumenega kartona na tekmi proti Šahtarju grozila kazen, zaradi katere bi izpustil tekmo proti Realu v Ligi prvakov. Toda Uefa ga ne bo kaznovala.

Pri Evropski nogometni zvezi (Uefi) so razmišljali, da bi nogometašu Barcelone Andresu Iniesti dodatno naprtili eno tekmo prepovedi igranja v Ligi prvakov, ker naj bi na prvi četrtfinali tekmi Lige prvakov proti Šahtarju, ki so jo Katalonci dobili s 5:1, namenoma prejel rumeni karton, zaradi katerega je moral ob prej prejetem rumenem kartonu izpustiti nepomembno povratno tekmo v Ukrajini. S tem se je Španec pred polfinalnim obračunom proti Realu iz Madrida "očistil" rumenih kartonov.

To očitno vodilnim pri Uefi ni bilo všeč, zato so razmišljali o kazni za nogometaša španskega prvaka, ki bi ga v najhujšem primeru lahko doletela prepoved nastopa na eni tekmi Lige prvakov. Barcelona je na svoji uradni strani v sredo kljub vsemu oznanila, da se je disciplinski komite Uefe odločil proti kazni neigranja, tako da bo Iniesta lahko odigral prvo tekmo polfinala na Santiagu Bernabéu. Podobno so pri Uefi odločili tudi na začetku letošnje sezone, ko so Realova nogometaša Sergia Ramosa in Xabija Alonsa zaradi podobnega prekrška, namernih rdečih kartonov, kaznovali zgolj denarno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.