Šport > Nogomet
15 ogledov

Uefa stoji za Platinijem

 Gianni Infantino EPA
Uefa močno podpira svojega predsednika Michela Platinija, čeprav zaradi sumov, da je povezan s finančnimi nepravilnostmi, začasno ne sme delovati v nogometu.

Novico o podpori aktualnemu predsedniku danes sporočil generalni sekretar zveze Gianni Infantino, potem ko je Platinijev odvetnik članom izvršnega odbora predstavil dogajanje.

Uefa je tako podprla svojega 60-letnega predsednika, ki se zasedanja zaradi 90-dnevnega suspenza ni smel udeležiti.

Uefa je pozneje v sporočilu za javnost zapisala, da "so se člani izvršnega odbora in predstavniki 54 članic danes sestali v Nyonu, kjer so se seznanili z dogajanjem okrog Platinija". Uefa je sprejela sklep, da "podpira Michela Platinija, ki ima pravico do poštenega postopka in možnosti za zagovor."

Obenem so pozvali vse vpletene, predvsem etično komisijo krovne mednarodne zveze Fife ter športno razsodišče Cas v Lozani, da Platinijev primer obravnavajo hitro, tako da bi se lahko zadeve razrešile že do sredine novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.