Šport > Nogomet
23 ogledov

Uefa zanikala novico: San Siro le kandidat za finale

san siro nogometni stadion EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je zanikala novico, ki so jo zapisale nekatere mednarodne tiskovne agencije in športne spletne strani, da bo milanski stadion San Siro gostil finalno tekmo Lige prvakov leta 2016.

"Milanski stadion San Siro je le eden od najresnejših kandidatov za organizacijo finalne tekme Lige prvakov leta 2016, dokončna odločitev o prireditelju bo padla do konca pomladi prihodnje leto," je v sporočilu za javnost zapisala Evropska nogometna zveza (Uefa).

Novico o gostitelju odločilne tekme v najbolj imenitnem klubskem nogometnem tekmovanju na stari celini so medijem - ob podpori predsednika Italijanske nogometne zveze (FIGC) Giancarla Abeteja - posredovali mestni svetniki v lombardijski prestolnici, a je bila očitno posredovana prehitro in brez usklajenega dogovora z Uefo.

Milano središče največjih evropskih tekem

Chiara Bisconti, mestna svetnica in predsednica oddelka za šport v Milanu, je danes dejala, da bo lombardijska prestolnica v naslednjih treh letih gostila tri velike športne dogodke: zaključni turnir košarkarske Evrolige, evropski pokal v ragbiju in finale nogometne Lige prvakov.

Milanski nogometni stadion San Siro, kjer domujeta AC Milan in Inter, je nazadnje finalno tekmo Lige prvakov gostil leta 2001, ko je nemški Bayern iz Münchna po izvajanju enajstmetrovk premagal špansko Valencio z Zlatkom Zahovićem. Pred tem sta bili finalni tekmi na tem stadionu tudi v letih 1965 in 1970. Finalno tekmo Lige prvakov bo prihodnje leto gostila Lizbona, leta 2015 pa Berlin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.