Šport > Nogomet
28 ogledov

Uefa znižala kazen Mourinhu in Realu

Jose Mourinho pravi, da so ga ure delile od pospisa za angleško FA. (Foto: EPA) Žurnal24 main
José Mourinho v sredo ne bo smel voditi madridskega Reala na tekmi Lige prvakov proti Auxerru zaradi dogodka s tekme z Ajaxom. A to je tudi vse, saj so mu pogojno kazen črtali.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je znižala kazen trenerju madridskega Reala Joséju Mourinhu in tudi samemu klubu zaradi neprimernega vedenja na tekmi Lige prvakov z Ajaxom. Mourinhu so izbrisali pogojno kazen ene tekme, Real pa bo namesto 120 tisoč plačal "le" 100 tisoč evrov denarne kazni.

Mourinho je bil kaznovan, ker naj bi Sergiu Ramosu in Xabiju Alonsu naročil, naj na tekmi Lige prvakov proti Ajaxu namenoma dobita rdeča kartona, da bosta kazen odslužila na nepomembni tekmi z Auxerrom. Uefa je zaradi tega sprva Mourinhu naložila kazen prepovedi vodenja ene tekme in pogojno kazen z novo prepovedjo vodenja tekme, če podobno potezo ponovi v naslednjih treh letih. Zadnji del kazni mu je zdaj Uefa izbrisala, ostaja pa prepoved vodenja ene tekme, ki jo bo Mourinho odslužil v sredo na tekmi z Auxerrom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.