Šport > Nogomet
36 ogledov

Uefine članice: SP 2022 "nemogoče" igrati poleti

Platini Grosvenor Hotel Uefa kongres Liga prvakov EPA
Predstavniki 54 evropskih nogometnih zvez so na sestanku v Dubrovniku prišli do zaključka, da bo svetovno prvenstvo leta 2022 v Katarju "nemogoče" organizirati poleti.

"Seveda so določeni zadržki glede svetovnega prvenstva v Katarju, ampak vsi se strinjajo, da bi bilo v hudi poletni vročini tam nemogoče igrati poleti. Zelo pomembno je, da se odločimo pravilno," je za televizijo Sky povedal podpredsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jim Boyce.

Na srečanju 54 evropskih nogometnih zvez v Dubrovniku, kjer je svojega predstavnika imela tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS), so sodelujoči prišli do zaključka, da bi bila poletna organizacija turnirja tudi zaradi več tisoč navijačev "nemogoča", je še povedal Boyce.

Fifa naj bi spremembo, organizacijo mundiala v zimskih mesecih, potrdila že na naslednjem sestanku izvršnega odbora, ki bo na sporedu oktobra. Katarski organizatorji so sicer zatrjevali, da bi lahko turnir na novih supermodernih stadionih pripravili tudi poleti – revolucionarna klimatizacija bi stadione lahko ohladila na 28 stopinj Celzija

Tudi Hrvati za EP 2020

Hrvaška se je prijavila za organizacijo Eura 2020, je Davor Šuker, predsednik Hrvaške nogometne zveze (HNS), potrdil v Dubrovniku. Tam bo izvršni odbor Uefe v petek sporočil 13 kandidatov, tudi mesto, ki bo gostilo polfinale in finale, končno odločitev pa bodo sprejeli prihodnje leto.

"Mislim, da je ideja, po kateri bo EP 2020 potekalo v 13 različnih evropskih mestih, zelo dobra predvsem za manjše države, ki drugače ne bi mogle sodelovati pri izvedbi tako velikega športnega dogodka," je dejal Šuker.

Rok za oddajo popolnih kandidatur je 25. april 2014, Uefa pa bo 13 mest gostiteljev izbrala septembra prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.