Šport > Nogomet
2733 ogledov

Uefo preplavile neveljavne zahteve: "Imamo težavo"

Euro 2024 Uefa evropsko prvenstvo Profimedia
Evropska nogometna zvza (Uefa) je prejela že več kot 100 milijonov prošenj za nakup vstopnic za Euro 2024, zato jo zdaj čaka naporen proces izločevanja potencialnih preprodajalcev.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je sporočila, da je veliko povpraševanje po vstopnicah za evropsko prvenstvo prihodnje leto, obenem pa priznala, da je dobila tudi več milijonov neveljavnih zahtev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Imamo težavo, ker računalniški roboti delajo za nezakonite trge, milijone je takih prošenj in jih skušamo čim prej izločiti," je pojasnil direktor Uefa za tekmovanja Martin Kallen.

Prva faza prodaje poteka od 3. oktobra in se bo končala 26. oktobra, ko bodo lahko navijači poslali prošnje za določene tekme, 1,2 milijona vstopnic pa bodo nato razdelili z loterijo. Največ povpraševanja je za otvoritveno tekmo prvenstva 14. junija v Münchnu. Vstopnice so na voljo od 30 do 1000 evrov, najdražje bodo za najboljša mesta finalne tekme 14. julija.

Veliko možnosti za nastop ima tudi slovenska reprezentanca, vodilna v svoji kvalifikacijski skupini. Gostiteljice EP Nemčija, Avstrija, Belgija, Anglija, Francija, Portugalska, Škotska, Španija in Turčija so že neposredno uvrščene na tekmovanje. Žreb skupin predtekmovanja EP bodo opravili 2. decembra letos v Hamburgu.

Aleksander Čeferin | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.