Šport > Nogomet
26 ogledov

Ujfaluši: "Javno se opravičujem!"

Leo Messi le nekaj trenutkov po prekršku Ujfalušija. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Poškodba Lionela Messija na nedeljski tekmi Atlética Madrida in Barcelone je v Španiji povzročila pravi vihar. Bi morali sodniki Messija bolj varovati? Tomaš Ujfaluši se je medtem Argentincu že opravičil.
Danes sem mu poslal sporočilo s Kunovega (Sergio Agüero, op. p.) telefona, kjer sem prosil za odpuščanje.
Tomaš Ujfaluši

Javni sovražnik številka ena v Kataloniji, češki reprezentančni branilec Tomaš Ujfaluši, se je po tem, ko je v sodnikovem podaljšku tekme med Atléticom Madridom in Barcelono grobo startal in poškodoval Lionela Messija, Argentincu nemudoma opravičil. "Tega nisem hotel," je med drugim dejal Ujfaluši. POGLEJTE SI GALERIJO Z NEDELJSKE TEKME V MADRIDU

"Žal mi je. Želim se javno opravičiti, saj to ni bila moja namera," je začel Ujfaluši. "Hotel sem izbiti žogo, a sem ponesreči zadel njegov gleženj. Toda še pred tem sem se dotaknil žoge. Na videoposnetku se vidi, da sem hotel iti na žogo, toda vse se je zgodilo tako hitro, da se nisem mogel zaustaviti. Imel sem smolo, da sem zadel gleženj. Res je, da so fotografije, ki so jih časopisi objavili danes, zastrašujoče," je povedal češki branilec in dodal, da z Messijem še ni govoril. "Včeraj sem poskušal, seveda, toda verjetno je bil še razgret. Danes sem mu poslal sporočilo s Kunovega (Sergio Agüero, op. p.) telefona, v katerem sem prosil za odpuščanje."

Te stvari moramo izločiti iz nogometa, toda sodnik je opravil svoje delo in pokazal rdeči karton. Ljudje vedno govorijo, kako moramo zaščititi tega in onega igralca, toda zaščititi moramo vse!
Carles Puyol

V Španiji se je tako spet razvnela bitka za zaščito največjih zvezdnikov. Po tem, ko je José Mourinho namigoval, da nekateri nasprotniki namenoma "ciljajo" šibki gleženj Cristiana Ronalda, so se zdaj vnovič pojavili klici po še večji zaščiti za Messija. "Trenutno se zdi, kot da je v svetu nogometa vse dovoljeno, in to me žalosti," je za španski radio dejal branilec Barçe Gerard Piqué. Njegov reprezentančni in klubski kolega Carles Puyol je dejal, da je bil start Ujfalušija "zelo grd" in da bi lahko Messi zaradi njega počival zelo dolgo. 


Ko si ogledaš posnetke, vidiš, da je bil start zares brutalen, in zagotovo bo dobil kazen, kakršno si zasluži. Na to ne more biti ponosen.
David Villa

"Te stvari moramo izločiti iz nogometa, toda sodnik je opravil svoje delo in pokazal rdeči karton," je povedal Puyol. "Ljudje vedno govorijo, kako moramo zaščititi tega in onega igralca, toda zaščititi moramo vse!" je še dodal. Oster je tudi David Villa: "Za take zadeve obstaja komite in oni bodo odločili. Ko si ogledaš posnetke, vidiš, da je bil start zares brutalen, in zagotovo bo dobil kazen, kakršno si zasluži. Na to ne more biti ponosen," je na novinarski konferenci povedal napadalec španske reprezentance in dodal, da bi bile morebitne dodatne sankcije Ujfalušiju "precedens", po katerem bi igralci v prihodnje "dvakrat premislili, preden bi kaj storili."

Zanimivo stališče je zavzel Johan Cruyff, legendarni nogometaš Barcelone in še vedno eden izmed najvplivnejših mož pri Blaugrani. Nizozemec, ki je igro Atlética opisal kot nasilno, je dejal, da je Barcelona sama iskala poškodbo: "Če bi Barcelona odločila tekmo z eno izmed mnogih priložnosti, ki jih je imela, Leo Messi s Calderona ne bi odšel na nosilih in bi se izognil startu na gleženj s strani Ujfalušija," je v svoji kolumni za časnik El Periodico zapisal Cruyff. Na komentar Joséja Mourinha pa še čakamo ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.