Šport > Nogomet
508 ogledov

Ukradeni talent – 16-letni Stojanovič

Konec je ljubezni med Jocem in Zahom. Maribor je na obtožbe odgovoril s primerom Žurnal24 main
Joc Pečečnik je jezen na Zlatka Zahoviča, ki mu je vzel mladega igralca. In kdo je ta talent, smo se vprašali? Po naših informacijah je to vezist Petar Stojanovič, eden najboljših generacije '95.
35 odstotkov naj bi od prodaje Iličića dobil Pečečnik. Palermo je plačal 2,3 milijona evrov.

Dobičkonosno sodelovanje predsednika Interblocka Joca Pečečnika in športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča je na prvi resni preizkušnji. Po bogati prodaji Josipa Iličića in neizbežnem odhodu Roberta Beriča je ljubljanski mecen zdaj obtožil Zahoviča, da mu je za hrbtom speljal mladega talenta. Po naših informacijah je to vezist Petar Stojanovič.

Eden od najboljših v državi
"Mislil sem, da sva prijatelja, in veliko stvari sva se dogovorila na besedo, vendar mi je pred kratkim ukradel mladega nogometaša, ne da bi me poklical, čeprav sva si v prejšnji sezoni dala roko, da se o vsem obvestiva," je Pečečnik povedal Ekipi, a imena nogometaša ni razkril. Šlo naj bi za vezista kadetov Stojanoviča, ki bo oktobra dopolnil 16 let.

Aktivni so tudi na Obali. Vodstvo Luke Kopra je po vratarjih Erminu Hasiću in Igorju Neneziču podaljšalo pogodbo še z vezistom Amirjem Karičem. 38-letnik je s klubom podpisal enoletno pogodbo. Ostal bo tudi Milan Osterc, pa čeprav je imel več ponudb. "Verjamem, da bomo imeli ekipo za prvaka, za dvojno krono. Mariborčani naj zdaj kar uživajo, toda v naslednji sezoni bo drugače," je za Ekipo napovedal Karič.

"Tega (Stojanovičevega odhoda, op. a.) mi sicer ni potrdil še nihče, a za moje pojme je zagotovo eden od najboljših igralcev generacije '95 v Sloveniji. Je velik talent našega kluba in njegov odhod bi bil za Interblock velika izguba," je za Žurnal24 dejal trener kadetskega moštva kockarjev Iztok Kavčič. Skupaj s svojimi varovanci je letos premočno slavil v prvenstvu, kjer je za 12 točk prehitel prav Mariborčane.

"Gre za centralnega, precej ofenzivno usmerjenega vezista. Ima zelo dober pregled nad igro in tudi tehnično je zelo soliden in eksploziven. Mislim, da je tudi značajsko pravi. Nekega dne bo lahko zelo dober igralec," je o svojem varovancu še povedal Kavčič.

NK Maribor naj bi se zanimal tudi za Stojanovičevega vrstnika Daniela Vujčiča, sicer nogometaša sosedskega Nogometnega kluba Bravo. Za komentar smo poskušali priklicati tudi Zahoviča, a se je oglasila zgolj portugalska tajnica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.