Šport > Nogomet
130 ogledov

Ukrajinci že spakirali kovčke

Arena Petrol Profimedias
V celjskem prvoligašu so končali sodelovanje z ukrajinskimi partnerji.

V mestu ob Savinji so upali, da bo sodelovanje med NK Celje in ukrajinskimi vlagatelji obrodilo bogate sadove, a zgodba se je očitno razpletla na povsem drugačen način, poroča EkipaSN.

Na neizpolnjene dogovore je po odhodu z mesta predsednika kluba pred nekaj tedni opozoril že dr. Stevan Đorđević: "Do konca junija bi morali Ukrajinci prispevati 800.000 evrov oziroma polovico proračuna kluba. Na vsak način bo do konca sezone treba najti še vsaj 500.000 evrov," je sredi aprila na novinarski konferenci dejal bivši predsednik in dodal, da je bilo do njegovega odhoda s strani vzhodnoevropskih partnerjev na račun kluba nakazanih le 90.000 evrov.

Tudi nova uprava pa z Ukrajinci očitno ni našla skupnega jezika in spoznala, da iz Vzhodne Evrope niso prišle ustrezne finančne stimulacije.

"Ko sem aprila prevzel položaj, sem ugotovil, da vlagatelj ni v celoti izpolnil tistega, kar je napovedal. Če nekdo nečesa ne izpolni, se sodelovanje pač zaključi," je za slovenski športni časnik dejal Rovšnik in dodal: "Sklenjen je bil dogovor o predvidenih finančnih vlaganjih, ki niso bila izpolnjena. To je to."

Dali manj kot vzeli

Spomnimo: konec februarja je v NK Celje kot poslovni partner dokončno vstopilo na Češkem registrirano podjetje K Partners Sport Management s.r.o. Gre za ukrajinske investitorje, prek njih so v klub prišli tudi trener Igor Jovičević, pomočnik trenerja Jurij Beno in direktor transferjev Mihajlo Gulordava. Omejeno podjetje in NK Celje sta skupaj ustanovila FC Celje d.o.o., obe strani s 50-odstotnim lastniškim deležem. Glede na podpisani memorandum med NK Celje in vlagatelji so Ukrajinci prevzeli športni del operacije.

Ekipa SN dodaja, da je bilo treba samo za plače z ukrajinske strani postavljenih funkcionarjev in igralcev, pripeljanih na njihovo željo, v obdobju "partnerstva" odšteti 50.000 evrov mesečno.

Komentarjev 2