Šport > Nogomet
20 ogledov

Ukrajinska vuvuzela: zozulica!

Zozulica
1/6
Žurnal24 main
Kot kaže, se nam tudi na nogometnem Euru 2012 obetajo polemike okrog starodavnih glasbil. Po afriških vuvuzelah zdaj s svojo tradicijo strašijo Ukrajinci, ki naj bi žvižgali z zozulico!
Galerija ukrajinske naslednice vuvuzel se nahaja TUKAJ!

Ne že spet ... V Ukrajini so se slabi dve leti pred začetkom evropskega prvenstva v nogometu, ki ga bo ta vzhodnoevropska država gostila skupaj s Poljsko, pojavili pozivi, da naj navijači na tekmah Eura 2012 "trobijo" s starodavnim ljudskim glasbilom – zozulico! Njen zvok naj bi bil mnogo manj naporen od legendarne južnoafriške vuvuzele, ukrajinski organizatorji pa bodo navijačem ponudili dve izvedbi tega keramičnega glasbila. Na stadion bo tako dovoljeno prinesti pomanjšano "žepno" verzijo, večjo pa bodo prodajali zgolj kot spominek.

Trenutno na ukrajinskih stadionih sicer prevladuje navijanje z ladijskimi trobljami. Če bi že morali izbirati, imamo raje zozulice ...

Poglejte si kratek prispevek z ukrajinske televizije in ocenite, ali je zvok zozulice primeren za nogometne tribune (vir: YouTube):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.