Šport > Nogomet
32 ogledov

Umrl angleški reprezentant

ugo ehiogu Profimedias
V 45. letu starosti je za posledicami srčnega zastoja umrl nekdanji angleški reprezentant Ugo Ehiogu, je potrdil londonski Tottenham.

Angleški prvoligaš Tottenham je oznanil, da je v bolnišnici za posledicami srčnega napada umrl nekdanji branilec in trener nogometašev do 23 let Ugo Ehiogu, potem ko se je zgrudil na treningu londonskega kluba. Star je bil 44 let.

Ehiogu je bil na prizoršču deležen zdravniške pomoči, nato pa so ga prepeljali v bolnišnico, kjer mu žal niso mogli pomagati. "Z besedami ne moremo izraziti šoka in žalosti, ki ju občutimo vsi v našem klubu. Ugova izjemna presenca bo nenadomestljiva,'' je sporočil vodja razvojnega programa John McDermott.

Ehiogu je nekdanji nogometaš West Bromwicha, Aston Ville, Middlesbrougha, Rangers, Sheffield Uniteda in Wembleyja, poleg bogate klubske kariere pa je zbral še štiri nastope v dresu angleške izbrane vrste. Upokojil se je leta 2009 in se posvetil delu z mladimi nogometaši.

Od leta 1991 do 2000 je odigral več kot 200 tekem za Aston Villo, nato pa naslednjih sedem let preživel v Middlesbroughu. Osvojil je tri ligaške pokale (1994, 1996, 2004).

''Ne morem verjeti, da ga ni več med nami,'' je za BBC dejal nekdanji vratar Middlesbrougha Mark Schwarzer in dodal: ''Bil je velik človek, velik karakter, predan nogometu in družini. Lepo je bilo v njegovi družbi, bil je poln življenja in pozitivizma. Celotno kariero je imel težave s poškodbami, drugače bi imel več reprezentančnih nastopov. Kakšna škoda, da je za seboj pustil mlado družino.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.