Šport > Nogomet
6950 ogledov

Umrl človek, ki je bdel nad generacijami slovenskih otrok

Mahmut Kapidžić NZS Mahmut Kapidžić.
Pred nekaj dnevi se je za vedno poslovil trener, ki je bdel nad številnimi mladimi športniki.

V 85. letu starosti je umrl Mahmut Kapidžić, dobro znan nogometni trener, ki je dolga leta služboval v slovenski prestolnici.

Kot nogometaš je v Olimpijo prestopil leta 1963 iz sarajevskega Željezničarja. Leta 1967 se je za eno sezono preselil v belgijski Beringen, a se nato vrnil v Olimpijo, kjer je ostal do leta 1972.

Po igralski, točneje branilski, se je posvetil trenerski karieri. Bil je trener številnih klubov v Ljubljani, v zadnjih desetletjih je vodil članski ekipi Ilirije in Slovana.

V devetdesetih je služboval v mladinskem pogonu Nogometne zveze Slovenije, v zadnjih letih nekdanje Jugoslavije je vodil slovensko mladinsko republiško reprezentanco.

"S kadetsko reprezentanco Slovenije je leta 1997 nastopil tudi na Evropskem prvenstvu v Nemčiji. V času svoje aktivne vloge na Nogometni zvezi Slovenije je pripomogel k vzgoji in razvoju številnih slovenskih reprezentantov, vsa leta pa je bil Kapidžić aktiven tudi v Zvezi nogometnih trenerjev Slovenije, kjer je bil do smrti član sveta zaslužnih trenerjev," so o njem zapisali na NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.