Šport > Nogomet
23 ogledov

Umrl legendarni Zito

Zito, Pele, Mazzola EPA
V 82. letu starosti je umrl Jose Ely de Miranda, bolj znan pod vzdevkom Zito, ki je s Pelejevo generacijo osvojil dva od petih brazilskih naslovov svetovnih prvakov

Nekdanji brazilski nogometaš Zito, član brazilske reprezentance, ki je leta 1958 in 1962 osvojila naslov svetovnih prvakov, je v nedeljo umrl na svojem domu v predmestju Sao Paola, je javnost z žalostno novico seznanil njegov nekdanji klub Santos. Leta 1958 na Švedskem in štiri leta pozneje v Čilu, kjer se je v finalu ob zmagi s 3:1 proti tedanji Češkoslovaški tudi vpisal med strelce.

Čeprav je brazilska reprezentanca v nedeljo z golom Douglasa Coste v zadnjih trenutkih tekme južnoameriško prvenstvo začela z zmago proti Peruju, domačini lanskoletnega svetovnega prvenstva niso proslavljali zmage.

Zito je bil tudi legenda Santosa, kjer je bil prav tako soigralec slovitega Peleja. Za Santos je igral 15 let, ob naslovih brazilskega državnega prvaka pa je bil s klubom tudi prvak Južne Amerike in sveta. Vzrok njegove smrti ni znan, na družabnih omrežjih pa so se od njega poslovili številni brazilski nogometaši. Med njimi tudi Neymar.

"Nimam besed, da bi opisal, kakšen človek je to bil. Cenim vse, kar je naredil zame ... Hvala ti, Zito," je na Twitterju zapisal Neymar.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.