Šport > Nogomet
29 ogledov

Umrl za posledicami brutalnega napada

viktor chanov Reševalni pas/Twitter
Nekdanji nogometni vratar kijevskega Dinama in reprezentance Sovjetske zveze Viktor Čanov je včeraj umrl v kijevski bolnišnici.

Uradni razlog za smrt 57-letnega Viktorja Čanova ni poznan, ukrajinski mediji pa trdijo, da je podlegel možganskim poškodbam, potem ko so ga prejšnji mesec v Kijevu napadli in brutalno pretepli.

Nesrečnik naj bi bil od incidenta v komi, pomagala pa mu ni niti operacija.

Čanov, ki je kariero začel v Šahtjorju iz Donjecka, je med letoma 1982 in 1990 za kijevski Dinamo odigral 202 tekmi, bil z njim trikrat prvak Sovjetske zveze, petkrat zmagovalec domačega pokala, leta 1986 pa je tudi osvojil evropski pokal pokalnih zmagovalcev.

Branil je tudi za izraelska kluba Maccabi Haifa ter Bnei Yehuda, za reprezentanco Sovjetske zveze pa je zbral 21 nastopov in bil tudi član zasedbe, ki je leta 1988 na evropskem prvenstvu osvojila srebrno kolajno, v finalu je izgubila z Nizozemsko.

''Vedel sem, da mu ne kaže dobro, a sem vseeno molil zanj. Upal sem, da se bo izkopal iz tega. Prestal je dve operaciji glave in očitno ni mogel okrevati,'' je povedal nogometašev dober prijatelj in nekdanji nogometni vratar Shura Uvarov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.