Šport > Nogomet
58 ogledov

United gre ''all-in'' - brez Ramosa ni De Gee

david de gea EPA
Manchester United je Real Madridu izrekel ultimat - če bo španski velikan želel v svoje vrste pripeljati vratarja Davida de Geo, se bo moral z rdečimi vragi dogovoriti za prodajo Sergia Ramosa.

Najbolj vroča zgodba letošnjega prestopnega roka z vsakim dnem dobiva nova razsežnosti. V četrtek so španski mediji poročali, da je Louis van Gaal pripravljen znižati ceno za Davida de Geo s 46 na 35 milijonov evrov, a le pod pogojem, da bo španski velikan pristal na prodajo Sergia Ramosa, ki si želi selitve na Old Trafford.
De Gea ne skriva ambicij, da bi kariero nadaljeval v Madridu in ko je že kazalo, da sta španski in angleški klub blizu dogovora, se je v zgodbo (ne)namerno vmešal Ramos. Branilec se ni strinjal z odločitvijo predsednika Florentina Péreza, da prekine sodelovanje s Carlom Ancelottijem, obenem pa kraljevemu klubu očita, da nima spoštovanja do klubskih legend, kot je na primer Iker Casillas.

V Manchestru so mnenja - glede na to, da so pripravljeni znižati ceno za De Geo - da bi jim Real moral vrniti uslugo in vrtoglavo ceno 90 milijonov, kolikor naj bi bil vreden Ramos, približa 50 milijonom, kolikor jih je United že ponudil za branilca. Če bo Madrid pristal na pogoje, se bo prestop obeh nogometašev realiziral po izredno hitrem postopku, piše The Guardian.

De Gea bo danes zapustil Madrid, kjer si je privoščil nekaj počitka, in se vrnil v Manchester, kjer bo z ekipo začel predsezonske priprave, čeprav je upal, da se bo temu lahko izognil. Španski vratar verjame, da se bo Real za njegov prestop dogovoril do 13. julija, saj bo v nasprotnem primeru moral z Unitedom odpotovati na priprave v Združene države Amerike.

Komentarjev 1
  • korisnik_15730 19:04 04.julij 2015.

    najbolje bi bilo da real ne bi dobil de gee united pa ne ramosa.