Šport > Nogomet
2 ogledov

United in Arsenal nevarno blizu

Lastniki Manchester Uniteda naj bi zaradi dolgov razmišljali celo o prodaji Wayn
1/13
Žurnal24 main
Manchester United je na zadnji nedeljski tekmi z lahkoto opravil s Hull Cityem (3:1). Skupaj z Arsenalom, ki je doma odpihnil Aston Villo (3:0), sta povečala pritisk nad vodilnim Chelseajem.

Kriza s poškodbami v zadnji vrsti se je pred gostovanjem Manchestra Uniteda pri Hull Cityju po dolgem času malo umirila. Obramba rdečih vragov je  zdaj končno izgledala "obrambno", saj sta se v prvo postavo vrnila Nemanja Vidić in Wes Brown, družbo pa jima je na desnem boku delal mladi Rafael. Zanimiv obračun je bil na sporedu tudi med sodnikom Alanow Wileyjem in trenerjem Alexom Fergusonom - škot je Wileyja nekaj kol nazaj napadel po tekmi, češ da ni dovolj "fit", da bi sodil tekme na najvišjem nivoju.

Res bi bilo zanimivo vedeti, kaj si je "Fergie" mislil, ko je v kazenskem prostoru padel Stephen Hunt, a Wiley ni piskal. Tokrat je bil Wiley verjetno dovolj "fit" ... Ko je že kazalo, da se bo prvi polčas končal brez zadetkov, pa je celo tekmo izjemno razpoloženi Wayne Rooney podstavil nogo po ostri podaji Darrena Fletcherja in zabil za vodstvo. Tudi neumna enajstmetrovka po še bolj neumnem prekršku mladega Rafaela, ki jo je izkoristil Craig Fagan, ni zmedla Uniteda. Po hitrem protinapadu je žogo v svojo mrežo najprej potisnil Andy Dawson, nato pa je Rooney brilijantno zaposlil Dimitra Berbatova, ki mu skorajda ne bi bilo treba podstaviti niti noge. United je zdaj le še dve točki za vodilnim Chelseajem.

Arsenal : Aston Villa 3:0 (VIDEO)

Za obe moštvi, tako za Arsenal kot za Aston Villo, je bila tekma izjemnega pomena. Topničarji bi se z zmago dokončno priključili dirki za naslov, Villa pa bi potrdila svojo kandidaturo za novega člana „velike četverice“. Tekma je v prvem polčasu razočarala, saj so na Otoku tekmo napovedovali kot pravi festival napadalnega nogometa. Najlepše priložnosti so zapravljali Arsenalovci, ki so zapretili že v prvih minutah. Abou Diaby se je lepo zavrtel na robu kazenskega prostora in idealno zaposlil Eduarda, ki pa je letos daleč od prave forme in je v tem slogu streljal mlačno in točno v Brada Friedla. Villa se je po začetnih naletih domačih pobrala in zapretila prek Ashleyja Younga, čigar strel se je od Bacaryja Sagnaja odbil le za las mimo vrat nemočnega Manuela Almunie. V slabem prvem polčasu je bilo to razen jalove premoči Arsenala vse.

Wenger optimističen glede poškodbe
Trener Arsenala Arsene Wenger je po koncu tekme za SKY Sports izrazil upanje, da poškodba Francesca Fabregasa ni hujše narave: "V najslabšem primeru bo odsoten tri tedne, toda mislimo, da poškodba ni tako huda," je dejal Wenger.

Prvih 45 minut je bilo kot kaže le zatišje pred viharjem, saj so se morali Birminghamčani v nadaljevanju spopasti s pravim viharjem napadov Arsenala. Eduardov strel/podaja iz prostega strela je v 55. minuti dobro ogrela dlani vratarja Brada Friedla za poizkuse, ki so sledili. Najprej je William Gallas po kotu iz neposredne bližine zadel le vratarja, strele Eduarda in predvsem Andreja Aršavina pa je mojstrsko ukrotil ameriški čuvaj mreže. Nič pa ni mogel ob mojstrskem prostem strelu rezervista Francesca Fabregasa – le deset minut po vstopu v igro je mladi Katalonec kronal premoč svojega moštva in svoj povratek po poškodbu kronal s pravim evrogolom.

Odgovora Ville ni bilo in Fabregas je v 81. minuti po hitrem protinapadu in slastni podaji Thea Walcotta zadel še drugič, a se ob strelu poškodoval. Že čez nekaj minut ga je trener Arsene Wenger zamenjal z Aaronom Ramseyjem, Katalonec pa je z moštvenim zdravnikom odšel direktno v slačilnico. Simultanko je z golom v sodnikovem podaljšku zaključil Abou Diaby. Arsenal s tekmo manj za vrhom zaostaja le še za štiri točke.

Povzetek sobotnih tekem (VIDEO)

 

 

Lestvica

1. Chelsea 42
2. Man. Utd 40
3. Arsenal (-1) 38
4. Aston Villa 35

5. Tottenham 34
6. Man. City (-1) 32
7. Liverpool 30
8. Birmingham 29
9. Fulham (-1) 27
10. Sunderland 22
11. Stoke (-1) 21
12. Blackburn 20
13. Burnley 20
14. Everton (-1) 19
15. Wolves 19
16. Wigan (-1) 19
17. West Ham 18
18. Bolton (-2) 17
19. Hull City 17
20. Portsmouth 14

Angleška liga, 19. kolo:

 

Hull City : Manchester United 1:3 (0:1)
Fagan (59/11-m); Rooney (45), Dawson (73/a.g.), Berbatov (82)

Arsenal : Aston Villa 3:0 (0:0)
Fabregas (65, 81), Diaby (90)

Birmingham City : Chelsea 0:0 (0:0)
RK: Malouda (89/Chelsea)

Fulham : Tottenham Hotspur 0:0 (0:0)

West Ham United : Portsmouth 2:0 (1:0)
Diamanti (23/11-m), Kovač (89)

Burnley : Bolton Wanderers 1:1 (0:1)
Nugent (56); Taylor (29)

Manchester City : Stoke City 2:0 (2:0)
Petrov (28); Tevez (45)

Sunderland : Everton 1:1 (1:0)
Bent (17); Biljatedinov (90)

Wigan Athletic : Blackburn Rovers 1:1 (0:1)
Rodallega (53); McCharty (30)

Liverpool : Wolverhampton Wanderers 2:0 (0:0)
Gerrard (62), Benajun (70)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.