Šport > Nogomet
55 ogledov

United izgublja boj za tretje mesto

robin van persie Profimedias
Na Old Traffordu je West Brom z zadetkom Olssna prišel do zmage in se odlepil od ekip, ki se borijo za obstanek. United po vnovični slabi predstavi v nevarnosti za Ligo prvakov.

Nogometaše Manchester Uniteda in celotno angleško nogometno javnost je pred dvobojem z West Bromwich Albionom pretresla novica, da je njihovem dolgoletnem članu Riu Ferdinandu, ki je do te sezone kraljeval v obrambi rdečih vragov, zaradi raka na dojki umrla žena. Navijači so se na Old Traffordu poklonili pokojni v 5. minuti z minuto aplavza in ovacij.

Pri rdečih vragih je v prvi postavi ponovno začel Robin van Persie, ki je imel v tej sezoni nemalo težav s poškodbami na klopi pa sta ponovno obsedela Angel Di Maria ter Radamel Falcao. Domači so bolje pričeli srečanje in prek Ashleyja Younga ter van Persieja nevarno ogrozili vrata Boaza Myhilla, toda mreža gostov se ni zatresla. Nizozemec je imel v 19. minuti odlično priložnost, ko je po podaji Younga v kazenski prostor za las streljal mimo leve vratnice.

United je bil nevarnejši, poskušali so prihajati do zaključnih strelov v prvem polčasu, toda dobro postavljena gostujoča obramba jim je v prvem polčasu preprečila vse poti do vrat Myhilla, ki je imel nekaj dela le v začetku srečanja, kasneje pa je obramba pobirala vse nevarne predložke in blokirala strele, ki so leteli proti njegovim vratom.

West Brom je povedel v 63. minuti, potem ko je McNair 18 metrov od vrat De Gee podrl bivšega rdečega vraga Darrena Fletcherja, Chris Brunt si je žogo nastavil na svojo levico, močno udaril proti vratom, žoga je v živem zidu zadela Jonasa Olssna in končala za hrbtom nemočnega De Gee. Takoj po prejetem zadetku je Louis van Gaal v igro namesto Daleyja Blinda poslal Di Mario, ki je v 69. minuti začel lepo akcijo na sredini igrišča, podal do van Persieja, ki je v kazenskem prostoru lepo našel Juana Mato, ki pa je iz obrata preslabo ustrelil in žogo poslal mimo leve vratnice.

V 74. minuti so domači dobili tisto, kar so zahtevali že ob predhodnjem posredovanju Joleona Lescotta, tokrat pa je Anthony Taylor po igranju z roko Saida Berahina pokazal na najstrožjo kazen. Van Persie je prevzel odgovornost, strel v desno pa je Myhill odlično obranil in zadržal vodstvo West Broma. Le minuto kasneje je po prekršku na desni strani imel United novo priložnost za zadetek, a so bili van Persie, Marouane Fellaini ter kasneje po kotu McNair premalo natančni.

Ob izteku rednega dela je Antonio Valencia na desni strani rešil golavt in podal na rob kazenskega prostora proti van Persieju, ki je močno ustrelil z 20 metrov, toda Myhill je ponodno odlično posredoval in zadržal vodstvo West Broma za novo zmago, ki jih je pripeljala do 40 točk in tako trenutno zasedajo 13. mesto.

Angleška liga, 35. kolo:

Manchester United : West Bromwich Albion 0:1 (0:0)
Olsson (63)

Leicester City : Newcastle United 3:0 (2:0)
Aston Villa : Everton 3:2 (2:0)
Liverpool : Queens Park Rangers 2:1 (1:0)
Sunderland : Southampton 2:1 (1:1)
Swansea City : Stoke City 2:0 (0:0)
West Ham United : Burnley 1:0 (1:0)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.