Šport > Nogomet
15 ogledov

United na pragu 19. naslovu prvaka!

Računica za United pokaže, kako dobičkonosno je igrati Ligo prvakov. (Foto: Reut
1/18
Žurnal24 main
Manchester United je v bržkone odločilni tekmi sezone Premier League z 2:1 premagal Chelsea in ima dve koli pred koncem sezone šest točk prednosti. 19. naslov prvaka mu lahko vzame le čudež.

Manchester United je v teoriji že prvak sezone 2010/2011 angleške Premier League. To bo zanje 19. naslov angleškega prvaka in 12. pod poveljstvom trenerja sira Alexa Fergusona. To pomeni, da bodo rdeči vragi prehiteli Liverpool, ki se ponaša z 18 tovrstnimi lovorikami. Domača zmaga v derbiju 36. kola nad londonskim Chelseajem z 2:1 jih popeljala na šest točk prednosti pred ekipo Carla Ancelottija. Do konca sezona sta le še dve tekmi: če bi Chelsea obe dobil, United pa klonil proti Blackpoolu in Blackburnu, ki se nahajata na dnu lestvice, bi se situacija sicer spreobrnila, a v to nihče zares ne verjame.

Dve koli pred
koncem sezone:

1. Man United 76 točk
2. Chelsea 70
3. Arsenal 67

S svojim 20. golom v debitantski sezoni za Manchester United je Mehičan Javier Chicharito Hernandez domače v vodstvo popeljal že v prvi minuti srečanja. Z lepo podajo je vse za zadetek naredil Korejec Ji Sung Park. Začetna ofenziva vragov je rodila drugi gol v 23. minuti, ko je po natančni podaji Valižana Ryana Giggsa zadel Srb Nemanja Vidić. Nekaj upanja je za Chelsea v 69. minuti vrnil Frank Lampard, a to je bilo tudi vse, kar so uspeli spraviti za hrbet zelo zanesljivega Nizozemca Edwina van der Sarja.

"Za nas je to gigantski korak naprej. Matematično še nismo osvojili naslova, a smo skoraj tam," je takoj po srečanju dejal Giggs. "Vemo, da smo sposobni igrati dober nogomet in vemo, da moramo do konca napadati gol nasprotnika. Proti ekipam, kot je Chelsea, en sam gol nikoli ni dovolj. Posel bomo skušali dokončati že naslednji teden v Blackburnu. To bo težko gostovanje, a tudi tam imamo veliko navijačev in verjamem, da nam bodo pripravili dobro vzdušje. Vse bomo naredili za zmago."

Ferguson je za odlično "delo" aplavdiral tudi navijačem, ki se jim je po tekmi kar priklonil. "Bili so čudoviti, še posebej zadnjih 10, 15 minut. Bili so fantastični." O tekmi pa je povedal: "Mislim, da smo bili brilijantni, odlično smo začeli in dobro nadaljevali vse do konca. To je bila prava ekipna predstava. Ko smo dobili gol, sem sicer postal malo nervozen, a so nam takrat na pomoč priskočili navijači. Ves čas smo imeli priložnost. Rooney bi lahko dal šest golov."

"Fantastično je, da si najbolj uspešen klub v državi. Ko sem prišel v ta klub, se si rekel, da bom vesel, če ostanem pet, šest let. Kar nekaj časa smo potrebovali, da smo postavili temelje, ko pa smo osvojili prvi naslov, so se nam vrata na stežaj odprla." Pisalo se je leto 1993, ko so s Fergusonom prvič slavili.

Konec sanj za Arsenal
Arsenal je še pred tekmo med Manchester Unitedom in Chelseajem ostal brez matematičnih možnosti za preobrat in naslov prvaka. S 3:1 jih je ponižal Stoke City, ta jim je že jeseni ukradel dve točki. Goli Kenwyna Joanesa, nekdanjega topničarja Jermaina Pennanta in Jona Waltersa pomenijo, da je ekipa Arsena Wengerja še šesto sezono zapored ostala brez ene same lovorike.

Angleška Premier League, derbi 36. kola:

Manchester United : Chelsea 2:1 (2:0)
Hernandez (1)
, Vidić (23; Lampard (68)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.