Šport > Nogomet
26 ogledov

United najel strokovnjaka za dvig glasnosti

Old Trafford stadion trening Manchester United Rangers Liga prvakov zelenica Reuters
Manchester United je začel sodelovanje s strokovnjakom za akustiko, ki bo rdečim vragom svetoval, kako bi domači stadion Old Trafford lahko naredili vsaj malo glasnejši. Navijači se že dalj časa pritožujejo, da v "Gledališču sanj" ni pravega vzdušja, celo najglasnejše tribune Stretford End pa se bojda sploh ne sliši. Kot v pravem gledališču ...

Zgodbo je razkril lokalni časnik Manchester Evening News, prihod strokovnjaka za akustiko pa je potrdil tudi Manchester United, ki se je za korak odločil po tem, ko se je več navijačev pritoževalo nad izjemno slabo akustiko stadiona Old Trafford.

Klub je svojega posebnega svetovalca prosil, da po več ogledanih tekmah v živo napiše poročilo, po katerem bo United sestavil načrt za zvišanje jakosti. Načrti za posebno "pojočo tribuno" so namreč pred kratkim propadli iz varnostnih razlogov.

Neimenovani strokovnjak si je ogledal januarsko tekmo z Liverpoolom, ki je tradicionalno med najglasnejšimi, pred koncem sezone pa bo v živo spremljal vsaj še eno. Nato bo sestavil predloge za zvišanje jakosti, ki jih bo predal klubu.

Sloviti Stretford End kot gledališče

Najtrofejnejši angleški klub se je zganil po tem, ko se je oglasilo več navijačev s slovite tribune Stretford End za zahodnim golom Old Trafforda. Izkazalo se je namreč, da se njihovega navijanja sploh ni slišalo.

"Navijači na Stretford Endu so mislili, da so bili zelo glasni, nato pa so jim prijatelji na različnih delih stadiona dejali, da jih sploh niso slišali," je za časopis dejal eden izmed privržencev rdečih vragov.

Največji stadion v Premier League je zaradi slabe podpore v preteklosti okrcal tudi nekdanji kapetan Uniteda Roy Keane. Irski vezist je v famozni izjavi po tekmi z Dinamom Kijevom v Ligi prvakov dejal, da so navijači na tribunah morda preveč pijani, da bi peli.

"Včasih se vprašaš, če sploh razumejo igro nogometa," je leta 2000 bentil Keane. "Vodimo 1:0, potem gresta ena ali dve podaji mimo in že žvižgajo igralcem. Tako ne gre. Na koncu koncev morajo stati za ekipo. V gosteh so naši navijači fantastični, rekel bi jim 'hardcore' navijači. Ampak doma spijejo nekaj pijač in verjetno pojejo nekaj sendvičev z rakci, da potem sploh ne vedo, kaj se dogaja na igrišču. Mislim, da nekateri ljudje, ki pridejo na Old Trafford, ne morejo niti črkovati besede nogomet, kaj šele, da bi ga razumeli."

Komentarjev 1
  • JackD 20:58 05.april 2013.

    Seveda se nič ne sliši. Zato pa je GLEDALIŠČE sanj. Kaj pa naj bi se slišalo? NO teoretično bi se lahko "šklocanje" fotoaparatov, a kaj ko ima vseh 70 tisoč Kitajčkov in Japončkov, ki so na štadionu že iPade, ...prikaži več ali pa vsaj pametne telefone. Ne morejo pa navijati, ker bi potem imeli čisto razmazane slike, posnetki bi pa tudi bili zanič!