Šport > Nogomet
13 ogledov

United ponudil, City zgrabil

Torres Koscielny Ramsey Arsenal Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo
1/14
EPA
Everton je na neverjetni tekmi pri Manchestru Unitedu prišel do točke, ki bi lahko usodno spremenila potek letošnje sezone Premier League (4:4). Manchester City lahko namreč z dvema zaporednima zmagama - eno proti Wolverhamptonu je že dosegel -, tudi na derbiju 30. aprila, prehiti mestne sosede.

Angleško prvenstvo se bo kot kaže res odločalo na manchestrskem mestnem derbiju, za kar se lahko pri Manchester Cityju zahvalijo izključno Evertonu, ki je na epski tekmi na Old Traffordu povedel, nato pa se vedno znova vračal v igro in iztržil zaslužen remi. City je tako imel  priložnost, da bi se Manchestru Unitedu pred medsebojnim obračunom na stadionu Etihad približa na vsega tri točke. To se je tudi zgodilo. Sergio Agüero je zadel v 27. minuti, Samir Nasri pa v 74.

Na neverjetnem obračunu je Steven Pienaar zabil zadnji gol v 85. minuti, potem ko je samo v drugem polčasu padlo kar šest zadetkov. Everton je po dobrem začetku tudi povedel, ko je Davida de Geo z izvrstnim strelom z glavo premagal hrvaški napadalec Nikica Jelavić. Precej zaspani United je izenačil še pred polčasom, ko je idealno podajo Nanija v gol z glavo spremenil Rooney.

United je po dveh hitrih golih Dannyja Welbecka in Nanija že navidez usodno pobegnil v drugem polčasu, a se je Everton najprej vrnil z golom Marouana Fellainija v 67. minuti, tudi drugi gol Rooneyja pa ni pokopal upov vztrajnih gostov, sploh ko je Patrice Evra iz bližine zatresel vratnico in zapravil priložnost za 5:2. Jelavić je slabih deset minut pred koncem premagal De Geo z močnim strelom po tleh, izvrstno akcijo Liverpoolčanov pa je Pienaar pet minut pred koncem spremenil v šokantno izenačenje.

Tekma bi kmalu dobila še zadnji neverjetni preobrat, saj so sodniki tekmo najprej podaljšali za kar pet minut, prav v zadnji minuti dodatka pa je le odlična parada Tima Howarda preprečila zmagoviti gol Riu Ferdinandu, ki je z roba kazenskega prostora udaril pod prečko.

Chelsea nič bližje Ligi prvakov

Chelsea je s premešano postavo iztržil nezanimiv remi pri Arsenalu, ki jih pred povratno tekmo z Barcelono v polfinalu Lige prvakov pušča v nezavidljivem položaju na ligaški lestvici, kjer bi lahko še dodatno zaostali za Tottenhamom in Newcastlom Unitedom. Z omenjenima ekipama se bodo modri, če seveda ne bodo šokantno osvojili Lige prvakov, borili za četrto mesto in vstopnico za igranje v najelitnejšem tekmovanju tudi v naslednji sezoni.

Busquets Drogba Chelsea Barcelona Liga prvakov polfinale prva tekma Stamford Bri | Avtor: EPA EPA
Na tekmi, ki je bila čisto nasprotje infarktni srhljivki s Stamford Bridga na začetku sezone (3:5), si je Arsenal pripravil prvo večjo priložnost, ko je Robin van Persie po podaji Thea Walcotta s prostega strela ostal sam na daljši vratnici, a iz neposredne bližine stresel vratnico Petra Čecha. Chelsea je s Fernandom Torresom, Danielom Sturridgeom, Salomonom Kaloujem, Michaelom Essienom, Oriolom Romeujem in Ryanom Bertrandom v premešani prvi postavi začel pretiti šele po preteku 20. minute, ko bi Kalou po slabem izletu Wojciecha Szczęsnyja moral zadeti prazna vrata, a mu je žoga ušla.

Topničarji so okvir gola stresli tudi tri minute pred koncem polčasa, ko je bil podajalec Van Persie, povsem osamljeni Laurent Koscielny pa je z enajstih metrov stresel še Čechovo prečko. Češki vratar je bil še enkrat na mestu, ko je Van Persie močno udaril z volejem, v nadaljevanju pa sta bila oba vratarja bolj kot ne brez dela. Sončno popoldne v Londonu se sicer ni dobro končalo za angleškega reprezentanta Walcotta, ki je komaj odšepal z igrišča zaradi poškodbe stegenske mišice. Sezona je po informacijah kluba zanj že končana, nastop na Euru 2012 (če bo vpoklican) pa naj ne bi bil pod vprašajem.

Drogba proti Barçi "poškodovan" 6,5 minute

Chelseajev trener Roberto Di Matteo je že pred tekmo na Emiratesu zatrdil, da Didier Drogba nima nikakršnih možnosti za nastop, vprašljiv pa je tudi za povratno tekmo polfinala Lige prvakov v Barceloni. Modri v prvenstvu še naprej mrzlično lovijo četrto mesto, ki bi jim v naslednji sezoni zagotavljalo igranje med evropsko elito, od Tottenhama pa sta jih pred sobotno tekmo ločili dve točki.

"Tako David Luiz kot Drogba bosta izpustila tekmo z Arsenalom," je povedal Di Matteo. "Drogba je proti Barceloni staknil poškodbo kolena, v naslednjih dneh pa bomo videli, če bo pripravljen. V sredo so ga precej porivali in brcali. Kritike? Vsak ima pravico do mnenja, ampak večino tekme sta ga pokrivala dva igralca, ki sta ga fizično 'razbila', tako da moramo biti objektivni v svojih reakcijah. Naši igralci so pošteni."

Kritike o Drogbajevih teatralnih padcih so privedle celo do tega, da so pri tabloidu Daily Mail izračunali celoten čas, ki ga je reprezentant Slonokoščene obale preživel "poškodovan" na tleh. Po njihovih izračunih naj bi Afričan preležal šest minut in 30 sekund. Arsenalovi navijači so se pred sobotnim obračunom celo šalili, da bo moral biti četrti sodnik na Emiratesu reševalec iz vode. Angleški izraz pa teatralno padanje je namreč "diving" (skakanje v vodo, op. a.).

Angleška liga, 35. kolo:

Arsenal : Chelsea 0:0

Aston Villa : Sunderland 0:0

Blackburn Rovers : Norwich City 2:0 (1:0)
Formica (41), Hoilett (49)

Bolton Wanderers : Swansea City 1:1 (1:1)
Eagles (14); Sinclair (6)

Fulham : Wigan Athletic 2:1 (0:0)
Pogrebnjak (58), Senderos (89); Boyce (57)

Newcastle United : Stoke City 3:0 (2:0)
Cabaye (14, 57), Cissé (18)
Vučkića (Newcastle) zaradi poškodbe ni bilo v ekipi.

Queens Park Rangers : Tottenham Hotspur 1:0 (1:0)
Taarabt (24)
RK: Taarabt (78/QPR)

Manchester United : Everton 4:4 (1:1)
Rooney (41, 69), Welbeck (57), Nani (61); Jelavić (34, 83), Fellaini (67), Pienaar (85)

Liverpool : West Bromwich Albion 0:1 (0:0)
Odemwingie (75)

Wolverhampton Wanderers : Manchester City 0:2 (0:1)
Agüero (27), Nasri (74)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.