Šport > Nogomet
13 ogledov

United treniral brez Rooneyja

Carlo Ancelotti Fernando Torres
1/15
Reuters
Trening Manchester Uniteda pred tekmo s Chelseajem je bil odprt le predpisanih 15 minut, toda to je bilo vseeno dovolj: Wayne Rooney dan pred tekmo s Chelseajem ni treniral.
Carlov pozdrav za Fernanda Torresa
Trener Chelseaja Carlo Ancelotti je na treningu modrih pozdravil Fernanda Torresa z iztegnjenima prstoma. Tovrstni pozdrav ima v Angliji zelo specifičen pomen, saj je celo žaljiv, pomeni pa oznako za nekoga, ki se rad samozadovoljuje. V slovenščini bi ga lahko prevedli kot: "Drk**!" Upajmo, da Carlo tega ni vedel.

Napadalec Wayne Rooney se ni udeležil zadnjega treninga Manchester Uniteda pred gostovanjem na Stamford Bridgeu pri Chelseaju, kjer bodo rdeči vragi v sredo odigrali prvo tekmo četrtfinala Lige prvakov. Rooneyjeva odsotnost je presenečenje, čeprav angleški mediji pričakujejo, da bo proti modrim vseeno igral.

GALERIJA TRENINGOV CHELSEAJA IN MANCHESTER UNITEDA

Kot enega možnih razlogov otoški kolegi navajajo dejstvo, da ga želi Sir Alex Ferguson dan pred tekmo "skriti" pred očmi javnosti, saj se je vročeglavi Liverpoolčan pred dnevi spet negativno proslavil, ko je po hat-tricku proti West Hamu psoval v kamero. Angleška zveza (FA) mu pripravlja dve tekmi prepovedi igranja, pri Unitedu pa še vedno razmišljajo o pritožbi.

Uradnega obvestila o razlogih za Rooneyjevo odsotnost ni bilo, sta pa nekaj nasmeha na usta privržencev rdečih vragov vrnila dalj časa odsotna Rio Ferdinand in Anderson, ki sta po dolgem času spet trenirala in bi na Bridgeu lahko celo začela tekmo.

V tem mesecu si lahko zagotovimo večino naslovov. Zato sem prišel sem – da bi se lahko potegoval za vse naslove, ki so na vojo.
David Villa

Villa: "Aprila lahko osvojimo večino lovorik!"
Pred tekmo med Barcelono in Šahtarjem na Camp Nouu bi lahko količino informacij prešteli na prste ene roke, čeprav se Kataloncem proti vedno neugodnim Ukrajincem ne obeta sprehod do polfinala. Po porazu Real Madrida proti Sportingu, ki je špansko ligo osem kol pred koncem verjetno že potisnil v roke Blaugrani, je spregovoril David Villa.

"Samo mi lahko izgubimo prvenstvo," je bil jasen goreči privrženec kluba iz Gijona, pogled pa je že usmeril proti sredini tekmi: "Proti Šahtarju si želim dobrega rezultata, ki bi nam omogočil, da na povratni tekmi ne trpimo preveč. V tem mesecu si lahko zagotovimo večino naslovov. Zato sem prišel sem – da bi se lahko potegoval za vse naslove, ki so na vojo." Iz Barcelone prihajajo razveseljive novice, saj je Eric Abidal v ponedeljek treniral prvič po operaciji tumorja na jetrih, Andrés Iniesta pa se je z dekletom Ano v nedeljo razveselil naraščaja – junaku španske zmage na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki se je rodila hčerka Valeria.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Ob 20.45:
Chelsea – Manchester United
Barcelona – Šahtar

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.