Šport > Nogomet
14 ogledov

United trka na vrata, Chelsea na +9

zlatan ibrahimović Profimedias
V najmočnejšem angleškem prvenstvu so bile na sporedu tekme 17. kroga.

Manchester United je z dvema goloma Zlatana Ibrahimovića na gostovanju premagal West Bromwich Albion in se s tekmo več po številu točk izenačil s Tottenhamom, ki v nedeljo gosti Burnley. Rdeči vragi se z Londončani borijo za peto mesto, ki prinaša vstopnico v evropska tekmovanja.

Chelsea, vodilna ekipa Premier League, je prednost pred Liverpoolom povišal na devet točk, potem ko je prav tako v gosteh premagal Crystal Palace. Edini zadetek na tekmi je prispeval Diego Costa

Topničarji, ki na lestvici zasedajo tretje mesto, se bodo v nedeljo odpravili na zahtevno gostovanje pri Manchester Cityju, ki ima točko manj od londonskega kluba. Derbi bo voda na mlin drugouvrščenemu Liverpoolu, ki ga ponedeljek čaka tekma z Evertonom

Aktualni angleški prvak Leicester City se je proti Stoke Cityju vrnil po dveh golih zaostanka, in to potem, ko je od 28. minute naprej igral brez napadalca Jamieja Vardyja, ki si je prislužil neposredni rdeči karton.

Premier League, 17. krog:

Crystal Palace - Chelsea 0:1 (0:1)
Costa 44.

Middlesbrough - Swansea City 3:0 (2:0)
Negredo 18., 29./11m, De Roon 58.

Stoke City - Leicester City 2:2 (2:0)
Krkić 39./11m, Allen 45.; Ulloa 74., Amartey 88.

Sunderland - Watford 1:0 (0:0)
Van Aanholt 50.

West Ham United - Hull City 1:0 (0:0)
Noble 76./11m

West Bromwich Albion - Manchester United 0:2 (0:1)
Ibrahimović 5., 56.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.